ABD istedi, Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Esad'la ilgili sözlerini "düzeltti"

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun Amerika tarafından yalanlanan "Esad yeni dönemde aday olmayacak" açıklamasını değiştirdi. Sinirlioğlu, "Yeni hükümet kurulduktan sonra Esad'ın siyasi geleceği karara bağlanacak" dedi. Feridun Sinirlioğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin "Türkiye ile ortak operasyon yapacağız" açıklamalarını da değerlendirdi.

ABD istedi, Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Esad'la ilgili sözlerini "düzeltti"

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, G-20 Zirvesi'nde yaptığı ancak ABD tarafından yalanlanan "Esad yeni dönemde aday olmayacak" açıklamasını "düzeltti".

Sinirlioğlu, Viyana'da alınan karar gereği Suriye'de yeni hükümetin 1 Ocak'tan itibaren kurulacağını ve Esad'ın yetkilerini devrettikten sonra yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Mark Toner ise bu açıklamaları yalanlamış, "Doğru değil. Herhalde Türkiye bu sözleri düzeltti" açıklaması yapmıştı.

Anadolu Ajansı'na konuşan Feridun Sinirlioğlu, "sözlerini düzeltti". Sinirlioğlu, "Geçiş hükümeti kurulacak. Esad'ın siyasi geleceğiyle ilgili nasıl bir yol izleneceği konusu da karara bağlanacak" dedi.

Sinirlioğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Türkiye ile ortak operasyon" açıklamasını değerlendirdi. "Bazı planlamalar yapıldı" diyen Sinirlioğlu ayrıntı vermedi. IŞİD ile mücadelenin daha da yoğunlaştırılacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

beşar esad Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu