AKP'nin Myanmar oyunu!

Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun aylarca dilinden düşürmediği Myanmar'a AKP'nin silah gönderdiği ortaya çıktı. "Müslümanlar katlediliyor" propagapandası yapan AKP Myanmar yönetimine 1 milyon 690 bin dolarlık silah satışı yaptı. TÜİK verilerindeki ihracat rakamları gerçeği gün yüzüne çıkardı.

AKP'nin Myanmar oyunu!

AKP'nin Myanmar progpagandasının altından karanlık silah ticareti çıktı.

2012 yılında Myanmar'da Budistler ve Müslüman azınlık arasında patlak veren olaylar Türkiye'nin gündemine oturdu. AKP, Myanmar'da yaşananlardan ülkenin yönetimini sorumlu tuttu. Türkiye aylarca daha önce belki de adını bile duymadığı Myanmar'ı konuştu.

Ancak TÜİK verileri AKP'nin Myanmar'daki ikili politikasını ortaya çıkardı. AKP, bir yandan "Miammar'da Müslümanlar katlediliyor" propagandasını yaparken diğer yandan da Myanmar hükümetine silah sattı. TÜİK raporuna göre Türkiye'nin 2014 yılında Myanmar hükümetine silah satışı tutarı 1 milyon 690 bin dolar.

Tayyip Erdoğan'ın Myanmar propagandasına dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Emine Erdoğan da eşlik etti. Davutoğlu'yla birlikte Myanmar'ı ziyaret eden Emine Erdoğan, "Müslümanlar'a kıyım uygulanıyor" diyerek kameralar önünde gözyaşları döktü.

Türkiye'nin silah satışını yaptığı 2014 yılı içinde de AKP'ye yakın medyada Müslümanlara yapılan katliamlardan Myanmar hükümetini suçlayan haberler yayınlandı.

ulusalkanal.com.tr