HDP'de büyük panik!

Terör örgütü saldırılarına karşı oluşan halk tepkisi, HDP'de paniğe neden oldu. Bazı Aleviler ve partiler, 7 Haziran seçimlerinde destek verdikleri HDP'den uzaklaşmaya başladı. HDP içindeki huzursuzluk had safhaya ulaşmış durumda.

HDP'de büyük panik!

Bölücü terör örgütü PKK'nın düzenlediği hain saldırılara halkın büyük tepki göstermesi, terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'de paniğe neden oldu.

7 Haziran'da HDP'ye oy veren bazı Alevi örgütleri HDP'den kopmaya başladı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre özellikle batı illerindeki örgütler ve buralardan seçilen milletvekilleri yaşanan olaylardan birhayli tedirgin. HDP yöneticilerinin teröre destek verici söylem ve hareketleri tedirginliği daha da arttırdı.

1 Kasım seçimeleri için strateji belirlemeye çalışan HDP yönetimi, Batı illerinin yanısıra Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya artan halk tepkisi yüzünden çaresiz. Bu çaresizlik ve yaşanan gerilim partiden kopmalar yaşanmasına neden oldu.

HDP'nin saldırılarla ilgili tutumunu eleştiren Alevi örgütleri, parti ile aralarına mesafe koyma kararı aldı. Başta batı illerinden seçilen vekiller olmak üzere HDP içinde her kademede de ciddi rahatsızlık hakim.

Bazı Alevi örgütü temsilcileri ve kanaat önderlerinin Alevi milletvekilleri ile seçim hükümetinde yer alan HDP'li 2 Bakanla görüşüp acil tutum değişikliğine gidilmesini istedikleri öğrenildi.

Benzer rahatsızlık, HDP'ye proje bazında destek veren, 7 Haziran seçimlerinde HDP listelerine bazı isimlerini yerleştiren partilerde de su yüzüne çıktı. Levent Tüzel bakanlık teklifini reddetmiş, HDP'li Altan Tan, Levent Tüzel'i istifaya çağırmıştı. Bu olay sonrası gün yüzüne çıkan HDP-EMEP sürtüşmesine benzer gerilimlerin parti içinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr