O polise meslekten men ve hapis cezası

“Kırmızılı kadın” lakabıyla Haziran eylemlerinin sembollerinden biri haline gelen Ceyda Sungur’a biber gazı sıkan polis hakkında dava açıldı. Savcı Adnan Çimen'in hazırladığı iddianamede, 23 yaşındaki polis Fatih Zengin'in 2 yıl hapsi istendi. “Görevi kötüye kullanmak”la suçlanan polisin meslekten ihracı da talep edildi.

O polise meslekten men ve hapis cezası

Haziran ayındaki eylemlerde "Kırmızılı kadın" hafızalara kazınan Ceyda Sungur'a biber gazı sıkılmasıyla ilgili iddianame hazırlandı.

Eylemlerin sembollerinden biri olan Ceyda Sungur'un şikayeti üzerine hazırlanan iddianamede, polis Fatih Zengin sanık olarak yer aldı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, iddianamede 28 Mayıs günü İTÜ Taşkışla kampüsü yakınında yapılan eylem hatırlatıldı. İddianamede, Polis memur Fatih Zengin'in Ceyda Sungur ve yanındakilere hiçbir uyarı yapmadan biber gazı sıktığı belirtildi.

Talimatlara aykırı hareket ettiği ifade edilen polisin, bir metreden daha az mesafeden doğrudan yurttaşların yüzünü hedef alarak biber gazı sıktığı vurgulandı. Savcı Fatih Zengin'in 2 yıl hapis cezası ve meslekten ihraç ile cezalandırılmasını talep etti.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan Taksim gezi parkı Haziran Direnişi kırmızılı kadın