Sur'da çatışma: 2 özel harekat polisi yaralı

PKK'ya yönelik temizlik operasyonunun yapıldığı bir başka nokta Diyarbakır'ın Sur ilçesi. Sokağa çıkma yasağının 16. gününe girdiği ilçede çatışmalar bugün de devam etti. Çatışmalarda 2 özel harekat polis yaralandı. 300 işyerinin kapandığı ilçede esnaf, PKK'lılardan eylemi bırakmasını istedi. Ancak teröristler emrin Kandil ve Öcalan'dan gelmesi gerektiğini söyledi. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu da ilçenin afet bölgesi ilan edilmesini istiyor.

Sur'da çatışma: 2 özel harekat polisi yaralı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde çatışmalar bugün de devam etti.

Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı özel kuvvetler, polis ve jandarma özel harekat timleriyle birlikte ortak operasyon yürütüyor.

Çatışmanın sesleri kentin birçok noktasından duyuluyor. Dün gece ve bu sabah çıkan çatışmalarda 2 özel harekat polisi yaralandı.

PKK'lıların tuzakladıkları bombaların inflak ettirilmesini sağlayan güç kaynakları ve akülerin görüntüleri de ortaya çıktı.

Tarihi Kurşunlu Cami bahçesine yığıldığı görülen akü ile güç kaynaklarının mahallere yerleştirlen bombaların inflak ettirmede kullandıkları belirlendi. Aynı zamanda çatışma sırasında yaşanan elektrik kesintileri sırasında cep telefonu şarj etme ve ısınma sistemlerini çalıştırmak için de kullandıkları tespit edildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 300 işyeri kapandı, 5 bin kişi işten çıkarıldı. Bankalarda vâdesi dolan 70 milyon lira kredi için yasal takip başladı, karşılıksız çek oranı yüzde 16 arttı.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır’daki durumu ‘ekonomik felaket’ olarak tanımlayıp bölgenin âfet bölgesi ilan edilmesini istiyor.

Sur, adeta Diyarbakır ekonomisinin kalbinin attığı yer. Tarihi yapılar, oteller, lokantalar, kafeler hep burada. Ancak PKK terörü yüzünden heryer kapalı. Esnaf yaşannalardan en çok Kürt halkının olumsuz etkilendiğni söylüyor.

Bıçağın kemiğe dayandığı Sur'da esnaf, eylemlere son vermesi için YDG-H'lilerle görüşme yaptı. İsmini vermeden gazetecilere konuşan bir esnaf, "Durumumuzu anlatarak bu işe bir son vermelerini, esnafın perişan olduğunu, çatışmayla çözüm olmayacağını anlattık" dedi.

YDG-H'lilerse esnafa "emir üzerine buraya geldiklerini ve Kandil ile Öcalan’ın isteği doğrultusunda ancak çıkabileceklerini" söyledi.

ulusalkanal.com.tr

çatışma diyarbakır sur 2 polis yaralı