Son dakika haberleri! İşte Ahmet Davutoğlu'nun kabarık dosyası

Yeni parti kurma girişimindeki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu "Stratejik derinlik" teziyle Türkiye aleyhine pek çok adım attı. Ak Parti'nin "Eski defterlerini" açmaktan bahseden Davutoğlu, kendi sorumluluklarını gizlemeye gayreti içinde... ABD'nin Türkiye'deki kilit isimlerinden biri olan Davutoğlu, Türkiye'nin komşularıyla işbirliğini sekteye uğrattı. İşte Davutoğlu'nun kabarık suç dosyası.

Bir dönem genel başkanlığını yaptığı Ak Parti'nin "eski defterlerini" açmaktan bahseden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun suç dosyası bir hayli kabarık.

Yeni parti girişimindeki Davutoğlu, Ak Parti iktidarı döneminde önce danışman, 2009'dan sonra Dışişleri Bakanı oldu. 2014 yılından sonra da Başbakanlık yapan Davutoğlu, yaşanan tüm olumsuzluklarda kritik roller üstlendi.

Birçok konuda Türkiye aleyhine hareket eden Davutoğlu, ABD'nin Türkiye'deki kilit isimlerinden biri. ABD'ni dış politikasına yön veren Foreigen Policy, Davutoğlu'nun Başbakanlıktan alınmasına "ABD'nin Ankara'daki adamını kaybetti" demişti.

Davutoğlu, ABD'nin kara gücü PYD'nin lideri Salih Müslim'in Ankara'da ağırlanmasını sağladı. Aynı zamanda terör örgütüne yardım için Peşmergelerin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmesine izin verdi. Aynı zamanda Mesut Barzani'ye "Abi" diye hitap etti.

IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerine katılım Türkiye sınırlarından sağlandı. Hatay ve Kilis'in Suriye sınırları teröristlere tahsis edildiğinde de Ahmet Davutoğlu görevdeydi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın devrilmesi için kurulan cephelere omuz veren Davutoğlu, Rus uçağının da düşürülmesi emrini verdi. Bu olay Ankara Moskova hattında derin bir krize neden oldu. Mısır ile ilişkiler de yine Davutoğlu döneminde bozuldu. Karşılıklı büyükelçiler geri çekildi.

Libya'da Kaddafi'nin devrilmesinde de Davutoğlu'nun parmağı var. Ahmet Davutoğlu, Libya'daki isyancılara 300 milyon dolar yardım nakit para desteği verildiğini açıklamıştı.

ulusal.com.tr

Ahmet Davutoğlu