AKP'deki taht kavgası büyüyor

AKP'de gerilim iyice tırmandı, taht kavgası sosyal medyaya da taşındı. Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarını "Sorumsuzluk" olarak değerlendirdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise Tayyar'a "Hadsiz" ve "Nezaketsiz" dedi.

AKP'deki taht kavgası büyüyor

AKP'deki koltuk kavgası sosyal medyaya da sıçradı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Partime döneceğim" açıklamalarını "Sorumsuzluk" olarak değerlendiren AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a, Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'dan "hadsiz" ve "Nezaketsiz" yanıtı geldi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Kapusuz, Gül'ün açıklamalarının birilerini rahatsız ettiğini belirtti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Sayın Gül'ün açıklamaları birilerini rahatsız etmiştir. Doğrusu bu kesimlerin niye rahatsız olduğunu anlamış değilim. Bu partinin kurucusu olan, AKP Hükümeti’nin Başbakanlığını, Bakanlığını yapmış ve Cumhurbaşkanı olarak hizmet etmiş Abdullah Gül’ün AKP’ye dönmesinden daha doğal ne olabilir?" dedi.

Gül'ün açıklamalarına destek veren Kapusuz, Tayyar'ın açıklamalarına da "Art niyetli" diyerek tepki gösterdi.

Kapusuz, "AKP’de şuan milletvekilliği yapmak böyle hadsiz ve nezaketsiz açıklamalar yapma cüretini kimseye vermez. Sayın Abdullah Gül’ün bu hareket için hiçbir zaman ‘Bölen’ olmayacağından bilakis ‘Birleştiren’ olacağından hiç şüphem yoktur." ifadesini kullandı.

Kapusuz’un sözlerine yanıt gecikmedi. Şamil Tayyar "hadsiz" ve "nezaketsiz" sözlerine tepki gösterdi, “Gezi/17 Aralık darbe girişiminde başbakanı yalnız bırakanlar ve kirli ittifakın değirmenine su taşıyanlar had bildiremez, hadleri bildirilir. " dedi.

AKP abdullah gül erdoğan twitter şamil tayyar taht