Elektrik Mühendisleri Odası'ndan çarpıcı tespit

"DEDAŞ özelleşti Güneydoğu karanlıkta kaldı". Bu çarpıcı tespit Elektrik Mühendisleri Odası'ndan geldi. 2013 yılında özelleşen DEDAŞ'ın keyfi uygulamalarla yurttaşları zora soktuğunu söyleyen mühendisler, bölge halkının mağdur edilmemesini istedi.

Elektrik Mühendisleri Odası'ndan çarpıcı tespit

Güneydoğu illerinde yaşayan yurttaşlar DEDAŞ'ın özelleşmesiyle birlikte ışıksız kaldı. DEDAŞ 2013 yılında özelleşti. O günden bu yana sorunlar bitmek bilmedi.

Konuyla ilgili Elektirik Mühendisleri Odası'ndan önemli bir açıklama geldi. Açıklamaya göre DEDAŞ'ın özelleşmesiyle birlikte halkın karanlıkta kaldığı belirtildi.

DEDAŞ'ın kaçak kullanımını azaltmak için yatırım yapmak yerine, kaçak kullanımını gerekçe göstererek hukuka aykırı bir şekilde elektrik kesintileri yaptığı söylendi.

Elektrik kesintileri toplumun herkesimini mağdur ediyor. Çiftçilerin tarlalarını sulayamadığı, evlerde oturan yurttaşların zor durumda kaldığı, esnafın zarar ettiği ve okullarda bile elektriğin kesildiği açıklamada yer alan bilgiler arasında.

DEDAŞ'a düşen görevler de sıralandı. Şirketin ortaya çıkan talebi elektrik kesintisi yaparak değil şebeke altyapısını güçlendirerek karşılaması gerektiği ifade edildi. Elektrik Mühendisleri Odası ülke genelinde elektrik yoksunluğu çeken vatandaşların da desteklenmesi gerektiğini savundu.

Açıklamada AKP Hükümeti'nin halkın yanında değil şirketin yanında yer aldığıda vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr