Diyarbakır şehitlerine veda

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde tuzaklı bombayla şehit edilen özel harekat polisleri son yolculuklarına uğurlandı. Şehit olan Özel Hakerat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu Ankara'da, özel harekatçı polisler Nuri Yazanel Kayseri'de, Mustafa Nohut ise Kırıkkale'de toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan özel harekat polisleri son yolculuklarına uğurlandı.

Kayseri, Kırıkkale ve Ankara binlerce kişi şehitlerini uğurladı.

İlk tören Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde yapıldı. Törenin ardından, şehitlerin naaşları memleketlerine gönderildi.

Saldırıda şehit olan Silvan Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu için Ankara Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene Kabukçu'nun silah arkadaşları, Kuvvet Komutanları, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli çok sayıda polis ile birlikte 10 bine yakın yurttaş katıldı.

Şehidin 83 yaşındaki babası, cenazeye sedye ile geldi. Kabukçu'nun 7 yaşındaki kızı Zeynep ise babasını üniformasıyla uğurladı.

Polis müdürünün naaşı, Cebeci Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bir diğer tören Kayseri'deydi. Kayserililer, şehidini "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla uğurladı. 38 yaşındaki polis Yusuf Yazanel'in ilk durağı baba ocağı oldu.

Helallik alınan Yazanel'in naaşı son yolculuğu için Hunat Camisi'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında defnedildi. Cenazede hem eşi ve hem de oğlu, Yusuf Yazanel'in üniformasını giydi.

Özel Harekatçı Polis Mustafa Nohut memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi. Cenazeye Nohut'un annesinin sözleri damgasını vurdu.

Türk Bayrağı'na sarılı tabutu Nur Camisi'ne götürülen Nohut'u 5 binden fazla yurttaş son yolculuğuna uğurladı.

Nohut'un naaşı, kılınan cenaze namazının ardından, Kırıkkale Şehitliği'nde defnedildi.

ulusalkanal.com.tr