İçişleri Bakanı Soylu: Ovacık kırsalında 3 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, jandarmanın hava destekli operasyonuyla Tunceli'nin Ovacık kırsalında 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Hafta sonu sadece yurt içerisinde 14 terörist etkisiz hale geldi.

İçişleri Bakanı Soylu: Ovacık kırsalında 3 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri BakanıSüleyman Soylu, sosyal medya hesabından terörle mücadeleye ilişkin açıklama yaptı. Soylu; 3 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Soylu sosyal medya paylaşımında "Bu hafta sonu terör örgütü için kabus oldu" ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, "Kahraman jandarmamızın hava desteği ile yaptığı operasyonda TunceliOvacık kırsalında 3 terörist etkisiz hale getirildi. Hafta sonu sadece yurt içerisinde 14 terörist etkisiz hale geldi." dedi.

Tunceli Valiliğinden de yazılı açıklama yapıldı. Teröristlerin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, "İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir." denildi.

Siirt'te Şehit Uzman Onbaşı Bekir Gündeş'in kanı yerde kalmadı.

Herekol kırsalında geçen cuma günü 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmişti. Aralarında gri kategoride aranan Nahide Timur ve Dilan İlhan'ın da bulunduğu teröristlerin, Gündeş'in şehit olduğu saldırının failleri olduğu belirlendi.

Bölgede arama yapan jandarma ekipleri, PKK'lı teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirdi.

süleyman soylu tunceli jandarma İçişleri Bakanı ovacık