TGB Avrupa'da nöbet değişimi

Ergenekon tertibiyle 11 yıl hapis cezasına çarptırılan ve şu anda Almanya’da yaşayan Tunç Akkoç, TGB’nin yeni Avrupa sorumlusu olarak görevlendirildi. Akkoç, her şart altında mücadelelerine devam edeceklerini söyledi

TGB Avrupa'da nöbet değişimi

Ergenekon davasında 11 yıl hapis cezasına çarptırılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) kurucularından Tunç Akkoç, TGB’nin yeni Avrupa sorumlusu oldu. Akkoç, “Her şart altında mücadelemize devam edeceğiz. TGB en kısa zamanda Avrupa’daki Türklerin sözcüsü konumuna gelecek“ dedi.

TGB Almanya önceki gün Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz telefonla bağlandı. Cengiz, Akkoç’un Türkiye’deki Genel Yönetim Kurulu tarafından da oy birliği ile Avrupa sorumlusu olarak seçildiğini bildirdi.

Almanya’nın tüm bölgelerinden yaklaşık 70 yöneticinin katılımı ile Duisburg’ta gerçekleşen toplantıda TGB Almanya Genel Başkanı Beyhan Yıldırım da görevini Tunç Akkoç’a devretti.

NSU davası, çifte vatandaşlık, Gezi…

Toplantıda, 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekten yargılanan Neo-Nazi örgütü NSU davasının takip edilmesi, çifte vatandaşlık hakkına ilişkin kampanya başlatılması ve Türkiye’deki Gezi direnişine ilişkin Almanya’da çeşitli etkinlikler yapılması kararları alındı.

‘Türkleri ayağa kaldıracağız’

Tunç Akkoç , toplantı sonrası yaptığı açıklamada, yeni bir ülkede olduğu ve yeni bir görev aldığı için heyecanlı olduğunu belirtirken, “TGB bugün bize bir görev verdi. Her şart ve koşul altında mücadelemize devam edeceğiz“ dedi. Avrupa’da 4 milyonun üzerinde Türk’ün yaşadığını ve yapılacak çok iş olduğunu vurgulayan Akkoç, “Burada yaşayan yurttaşlarımızın gönlü ve gözü Türkiye’de. Ama bir yandan da buradaki hakları için mücadele ediyorlar. Türkleri Avrupa’da da ayağa kaldıracağız“ diye konuştu. Avrupa’daki Türklerin akın akın TGB’ye geldiğini ifade eden Akkoç, TGB’nin en kısa zamanda Avrupa’daki Türklerin sözcüsü konumuna geleceğini söyledi.

Beyhan Yıldırım da, TGB Almanya’nın canla başla vatan savunmasına ve Avrupa’daki eşit hak mücadelesine devam edeceğini belirtti.

Tunç Akkoç kimdir?

Almanya'da dünyaya gelen Tunç Akkoç, ilkokulu İstanbul'da okudu. Daha sonra tekrar Almanya’ya gelen Akkoç, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Almanya’da en üst düzey lise olarak sayılan Gymnasium’u tamamlayan Akkoç, Abitur sınavını yaptıktan sonra 2003 yılında kesin olarak Türkiye'ye döndü. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih bölümünde tamamlayan Akkoç, Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün kurucuları arasında yer aldı. 19 Mayıs 2006’da kurulan TGB’nin de mimarlarından olan Akkoç, 1 Temmuz 2008'de Ergenekon tertibi kapsamında gözaltına alındı.

ERKAN CAN ÇAKIROĞLU / DUİSBURG