İran'dan İsrail'e sert Türkiye tepkisi

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked’in, "Türkiye ve İran bağımsız bir Kürdistan kurulmalı" açıklamasına İran’dan yanıt geldi. İran'ın Dini Lideri Ayetullah Hamaney’in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti, İsrail’in bu hedefine hiç bir zaman ulaşamayacağını dile getirdi. Velayeti, "Hepimizin görevi, Türkiye'yi ve toprak bütünlüğünü savunmaktır" dedi.

İran'dan İsrail'e sert Türkiye tepkisi

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Hamaney’in dış politika danışmanı ve Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked’in açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Başkent Tahran’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Velayeti, Ulusal Kanal’ın İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked’in “Türkiye ve İran bağımsız bir Kürdistan kurulmalı açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna "İsrail bu hedefine hiç bir zaman ulaşamayacak" yanıtını verdi.

Bir dönem Dışişleri Bakanlığı da yapan deneyimli stratejist, "Türkiye'nin bölünmesine karşıyız" dedi. Türkiyeyi önemli bir islam ülkesi olarak gördüklerini söyleyen Velayeti, "Hepimizin görevi, Türkiye'yi ve toprak bütünlüğünü savunmaktır" ifadelerini kullandı.

Velayeti, “Siyonist rejim bölgede ikinci, üçünücü İsrail’i kurmak istiyor” diyerek, İsrail’in bölgedeki hedefine dikkat çekti. Ali Ekber Velayeti, İsrail’in hedefine karşın Türkiye’nin böünme senaryolarına müsade etmeyeceğinden emin olduklarını dile getirdi.

HABER: YAKUP ASLAN-TAHRAN

ulusalkanal.com.tr