MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Biden'ın sözleri darbeciliktir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye karşıtı açıklamalar yapan ABD Başkan Adayı Joe Biden’a sert tepki gösterdi. Bahçeli “Bir ülkenin seçimle göreve gelmiş cumhurbaşkanını devirme hedefi neresinden bakılırsa bakılsın hem demokrasi düşmanlığı hem de darbeciliktir” ifadelerini kullandı. MHP liderinin hedefinde CHP de vardı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Biden'ın sözleri darbeciliktir"

ABD’li Başkan Adayı Joe Biden(Co Baydın)’ın açıklamalarına MHP lideri Devlet Bahçeli’den de sert yanıt geldi. Bahçeli, “Bir ülkenin seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanı’nı devirme hedefi neresinden bakılırsa bakılsın hem demokrasi düşmanlığı hem de darbeciliktir” ifadelerini kullandı. Biden’ın mayası ve mizacı itibarıyla yakayı ele verdiğini belirtti.

Bahçeli, dostlarıyla iktidar olacağını ilan eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun dost kataloğunun hangi sayfasında Biden’ın bulunduğunu açıklaması gerektiğini belirtti. “Bugüne kadar iki tarafın teyit ettiği aracılarla temas kurup kurmadığını açıklaması aziz Türk milletine namus borcudur” dedi.

Bahçeli, muhalefeti desteklemekten bahseden bir emperyaliste muhalefetin mesajının cılız, çürük ve zoraki olduğuna dikkat çekti. İşbirlikçi ve kukla HDP ile yine bu ülkenin eline avucuna bakan İyi Parti’nin ürkek, korkak ve çekimser tavırlarının ibretlik bir durum olduğunu dile getirdi.

ulusal.com.tr

Biden mhp genel başkanı bahçeli