Adalet Bakanı'ndan af açıklaması

MHP'nin af talebi ile ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den açıklama geldi. Gül, "Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı, üzerine söyleyecek birşeyimiz yok. O konuda tutumumuz belli" dedi, af konusunda kapıları kapattı. Brunson davasındaki savcı değişikliği ile ilgili ise "Bu rutin bir iş bölüm" ifadelerini kullandı.

Af konusunda "Cumhurbaşkanımızın açıklamasının üzerine söyleyecek bir şey yok" dedi.

"Bu bizim gündemimizde olan bir şey değil. İlke şu; devlete karşı işlenenlerde devlet bu yetkiyi kullanabilir, ama şahıslara karşı işlenen olduğunda orada devletin böyle bir af yetkisi kesinlikle yoktur."

Brunson davasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Hakimevi'nde yargı muhabirleriyle bir araya geldi, gündemle ilgili konuştu.

Adalet Bakanı MHP'nin af talebiyle ilgili "tutumumuz belli" dedi.

"Oradaki tutum belli. Cumhurbaşkanımızın söylediğini üzerine söyleyeceğimiz bir şey yok. Yeni yapılacak cezaevi inşaatlarıyla alakalı standartları artırma çalışmalarımız devam ediyor. Afla ilgili bir gelişme olursa haberiniz olur."

Gül, Rahip Brunson davasının savcısının değiştiği iddialarına da yanıt verdi.

"Bunlar ihtiyaç halinde yapılan şeylerdir. Ama dosyaya bakan savcı değil, bildiğim kadarıyla. İzmir'de Başsavcının yapmış olduğu tasarruflardır. Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür"

Gül, FETÖ ile ilgili yargılamaların bu sene sonuna kadar sonlanacağını ümit ettiklerini ancak Akıncı Üssü davası ve bazı sanık sayısı fazla olan davaların sarkabileceğini de ifade etti.

ulusal.com.tr