Düğüm çözülecek!

Hükümet kurma çalışmalarının önündeki engel olarak görülen Başkanlık Divanıyla ilgili düğümün bugün çözülmesi bekleniyor. Meclis Başkan İsmet Yılmaz, AKP-CHP ve HDP'nin anlaştığı 18 üye kararını bugün genel kurulda oylamaya sunacak. Oylanacak bir diğer konu ise Lübnan tezkeresi olacak.

Düğüm çözülecek!

Çalışmalarına tam olarak başlayamayan Meclis Genel Kurulu bugün saat 15'te toplanacak. İlk olarak dışarıdan Milli Savunma Bakanlığı'na atanan Vecdi Gönül'ün yemin töreni düzenlenecek.

Genel Kurul'da gün içinde 2 ayrı konu görüşülüp oylanacak. Bunlar; Başkanlık Divanı üye sayısının belirlenmesi ve Lübnan Tezkeresi olacak.

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın çağrısıyla dün toplanan Danışma Kurulunda, Başkanlık Divanı üye sayısı krizi çözülemedi. MHP Siyasi Partiler Yasası’nın ilgili maddesini gerekçe göstererek, üye sayısının 17 olmasını önerdi. AKP, CHP ve HDP ise 18’de anlaştı. Uzlaşı sağlanamayınca Meclis Başkanı Yılmaz, üç partinin önerisini Genel Kurul’a sunma kararı aldı.

25. Dönem Milletvekilleri bugün Başkanlık Divanı üye sayısının 18 olması konusunda oylamaya katılacak. Yarında Başkanlık Divanı'nın oluşması bekleniyor. AKP’ye Meclis Başkanı ile birlikte 8, CHP'ye 4, MHP ve HDP'ye ise 3'er üye düşüyor.

Genel Kurulda yapılacak bir diğer oylama ise Lübnan Tezkeresi olacak. Tezkere Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü kapsamında Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda Hükümet'e yetki verilmesini öngörüyor.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye Büyük Millet Meclisi