AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan suç duyurusu

Ak Partililer, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu. “Hakaret” ve “iftira” iddialarıyla yapılan suç duyuru dilekçesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Başvuru Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ’ın da arasında bulunduğu 6 Ak Partili adına yapıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan suç duyurusu

Ak Partililer İlker Başbuğ hakkında hakaret ve iftiradan dava açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, katıldığı bir programda FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bir soruyu yanıtladı. Başbuğ da 2009 yılında askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasayı hatırlattı. Yasayı örnek göstererek FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması gerektiğini ifade etti.

Başbuğ’un bu sözlerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan sert tepki geldi. Erdoğan, Başbuğ için Ak Parti milletvekillerine “Mahkemeye verin” çağrısı yaptı.

Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından söz konusu önergeye imza atan Ak Partililer Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ak Partililer Başbuğ ile birlikte CHP Milletvekili Dursun Çiçek’ten de şikâyetçi oldu. Şikâyete gerekçenin de Çiçek’in FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik açıklaması gösterildi.

“Hakaret ve iftira” iddiasıyla gerçekleştirilen suç duyurusu, Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da arasında bulunduğu 6 Ak Partili adına yapıldı.

ulusa.com.tr

ilker başbuğ mustafa elitaş