Beşar Esad: Ateşkese hazırız

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ve diğer ülkelerin teröristlere destek vermesinin engellenmesi gerektiğini söyledi. Esad, bu sağlandığında ateşkes ilan edilebileceğini açıkladı.

Beşar Esad: Ateşkese hazırız

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ateşkes şartını açıkladı. Esad ateşkes için teröristlere dışarıdan verilen desteğin kesilmesini talep etti.

Teröristlerin ilerleme çabaları kesilirse askeri operasyonları durdurabiliriz diyen Beşar Esad, bunun için Türkiye ve diğer ülkelerin teröristlere desteğinin engellenmesi gerektiğini belirtti.

DIŞ DESTEK KESİLİRSE ATEŞKES OLUR"

Esad, "Askeri operasyonları durdurmaya hazır olduğumuzu söylemiştik ancak bu mesele daha önemli faktörlerle ilişkili. Ateşi kesmekle iş bitmiyor. Diğer ülkelerin de, özellikle Türkiye’nin, teröristlere insan ve silah ya da her türlü lojistik destek vermesini yasaklamak lazım" dedi.

İspanyol El Pais gazetesine önemli açıklamalar yapan Suriye Devlet Başkanı ülkesinin savaş koşullarından çıkarak iyiye gideceğini, bunun da kendisinin görevini olduğunu ifade etti.

Beşar Esad, terörist saldırılara karşı sağladıkları başarıda Rusya ve İran'ın desteğinin belirleyici olduğunu söyledi. Suriye Devlet Başkanı'na "10 sene sonra iktarda olacak mısınız?" sorusu da yöneltildi. Esad bu soruyu "Amacım bu değil, iktidarda olmak beni ilgilendirmiyor. Benim için eğer Suriye halkı isterse olurum, istemezse olmam." sözleriyle yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr