Bütçe mesaisi başlıyor

Meclis Genel Kurulu 16 Aralık Çarşamba gününden itibaren 2016 geçici bütçesi için mesai yapmaya başlayacak. Geçici bütçe tasarısı Genel Kurulda 17 Aralık Perşembe günü, bitmemesi halinde 18 Aralık Cuma günü de görüşülecek

Bütçe mesaisi başlıyor

2016 yılı geçici bütçe için Meclis’te bu hafta mesai başlayacak.

Meclis Genel Kurulundaki görüşmeler, Çarşamba gününden itibaren başlayacak. Görüşmelerin bitmemesi halinde bütçe değerlendirmeleri Perşembe ve Cuma günü de devam edecek.

Tasarı kapsamında, idarelere üç aylık dönemde 2015 yılı bütçesindeki başlangıç ödeneklerinin belirli oranları karşılığı kadar ödenek kullanılmasına ilişkin yetki verilecek.

Siyasi partilere 2016’nın tamamı için yapılacak yardımın hesaplanmasında, genel bütçe gelir tahmininin yüzde 16,4 fazlası esas alınacak.

Tasarıyla, kamu görevlileri için toplam atama sayısı sınırları 40 binden 55 bine çıkarılacak.

Bütçe yasaları, Anayasa gereği 1 Ocak’tan önce yürürlüğe girmeli. Ancak tasarı Kasım’da yapılan seçimler ve çalışma takvimi nedeniyle ele alınamamıştı.

Geçici bütçenin 3 aylık süreyi kapsaması nedeniyle de 1 Nisan’dan önce yılın kalan dönemi için yasa çıkarılması gerekecek.

Salı günü de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Genel Kurul'da, hükümet programı hakkında milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak.

ulusalkanal.com.tr