Cumhuriyet yazarı Işık Kansu CHP'nin bildirgesini eleştirdi: Kemal Derviş'in gölgesini taşıyor

"CHP’nin seçim beyannamesi Kemal Derviş’in gölgesini taşıyor" Cumhuriyet gazetesinin deneyimli yazarı Işık Kansu CHP'nin seçim stratejisini bu sözlerle özetledi. Kansu CHP’nin piyasa düzenini kolladığı eleştirisinde bulundu.

Cumhuriyet yazarı Işık Kansu CHP'nin bildirgesini eleştirdi: Kemal Derviş'in gölgesini taşıyor

CHP’nin seçim bildirgesine Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu’dan ciddi eleştiriler geldi. Deneyimli yazar Işık Kansu seçim bildirgesi için "Kemal Derviş’in gölgesini taşıyor" ifadesini kullandı.

CHP’nin seçim bildirgesini sosyal bulanlara katılmadığını belirten Kansu, bu tespitini gerekçelendirdi.

"Bizim anladığımız sosyal devlet ilkesi emeği ezileni korur ve kollar. CHP’nin seçim bildirgesi ise "sosyal piyasa üzerinden" yürüyor. Piyasayı kollamayı öncelik alıyor. Piyasayı kollar, düzenlersek, işgücü piyasasını da desteklemiş oluruz mantığı egemen bildirgeye."

Bildirgedeki ifadelerden örnekler veren Kansu, çalışanların sorunlarına ilişkin çözümün de piyasa düzeni içinde arandığını vurguladı.

Kansu CHP’nin böyle bir tercihte bulunmasının nedeni olaraksa Kemal Derviş’in etkisini gösterdi. "Kemal Derviş’in gölgesinin düştüğü çok bellli olan bildirge böyle olmak zorunda" dedi.

CHP’nin yeni dünya düzeninin belirlediği kurallara uymak adına böyle bir yönelimde olduğunu belirten Kansu, “yoksa büyük sisteme karşı olmak oyun dışı kalmak demek” tespitini yaptı.

ulusalkanal.com.tr

taşıyor