Fenerbahçe seriyi uzattı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, final serisinde durumu 2-1'e getirdi. Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinin 3'üncü maçında sarı lacivertliler, Galatasaray Odeabank'ı 81-61 mağlup etti.

Fenerbahçe seriyi uzattı

Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin 3'üncü maçında Ülker Sports Arena'da karşı karşıya geldi.

Serinin 4'üncü karşılaşması yarın saat 20'de oynanacak. Mücadeleye bir kez daha sarı lacivertliler ev sahipliği yapacak.

Mücadele karşılıklı basketlerle başladı. Sonrasında Fenerbahçe, 13-9 öne geçti. Galatasaray periyodun son 2 dakikasına 5 sayı geride girdi. Ev sahibi ekip ilk çeyreği 18-17 önde bitirdi.

İkinci çeyrek 23-23 eşitlikle geçildi. Sarı kırmızılılar, 12'nci dakikanın ardından hücum fırsatlarını değerlendiremedi. 9-0'lık bir seri yakalayan Fenerbahçe, skoru 32-23 yaptı. Sarı-lacivertliler, devreyi de 45-30 üstün kapattı.

İkinci yarı karşılıklı basketlerle devam etti. Ancak sonrasında üstünlük kuran Fenerbahçe oldu. Sarı-kırmızılılar, bitime 10 saniye kala farkı ancak 10 sayıya düşürebildi. Sarı lacivertliler 3'üncü çeyreği 59-46 tamamladı.

Son periyoda, 7-0'lık bir seriyle başlayan Fenerbahçe, farkı 20 sayıya çıkardı. Karşılaşmanın kalan bölümünde üstünlüğü elinde tutan sarı-lacivertli ekip müsabakayı 81-61 kazandı.

Mücadeleyi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da izledi.

Fenerbahçe Başantrenörü Roberto Iniguez, Galatasaray ile oynanan her maçın zor olduğuna değindi.

"Bu maç da zor bir maç oldu ama biz bugün çok agresif ve istekli oynadık. Oyun genelinde karakterimizi çok iyi yansıttık. Cuma günkü maç da bizim için zor olacak. O maçın da ayrı bir hikayesi olacak. Ama bu kadar kolay bir maç beklemiyorum"

Fenerbahçeli basketbolcu Cansu Köksal da galibiyetten memnun.

"Bizim çok iyi bir galibiyetti. Başkanımıza ve taraftarımıza bizi destekledikleri için, buraya geldikleri için çok teşekkür ederiz"

Galatasaray Başantrenörü Ekrem Memnun, "İyi oynamadık" dedi.

"İyi oynamadık, rakip bizden daha iyi oynadı. Cuma günkü maça daha hazır ve kararlı çıkacağız. Bugün iyi oynamadık. Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz"

Galatasaraylı basketbolcu Nevriye Yılmaz ise yarın ki maçı kazanacaklarını söyledi.

"Kaybettiğimiz için üzgünüz. Cuma günü daha iyi oynayıp maçı kazanacağız"

ulusalkanal.com.tr