Libya'dan Mısır'a rest: "Sahadaki durumu belirleyecek olan Ulusal Mutabakat Hükümeti'dir"

Libya'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Mısır'dan müdahale adımları gelirken, Libya bu açıklamalara rest çekti, "Sahadaki durumu belirleyecek olan Ulusal Mutabakat Hükümetidir" mesajı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Mısır'ın illegal bir süreç içerisinde olduğunu söyledi.

Libya'dan Mısır'a rest: "Sahadaki durumu belirleyecek olan Ulusal Mutabakat Hükümeti'dir"

Mısır'ın Libya'nın iç işlerine karışması tepki çekti. Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Kablavi, Sisi'nin "elimiz kolumuz bağlı durmayacağız" ifadelerine sert çıktı.

Kablavi, "Sahadaki durumu belirleyecek olan Ulusal Mutabakat Hükümetidir" dedi. Mısır'ın adımlarını "Libya'nın iç işlerine apaçık müdahale" olarak değerlendirdi.

Mısır'ın savaş yanlısı politikalarına Cumhurbaşkanı'ı Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. Mısır devlet başkanının yanlış tarafta olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, Libya ile iş birliğin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.

Rusya'dan ise Libya için dikkat çeken bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, askeri şirket Wagner grubunun Libya’ya mayın sevkıyatı yaptığı iddialarıyla ilgili konuştu.

Bu konuda bilgileri olmadığını söyleyen sözcü, "Rus askerleri hiçbir şekilde Libya’da, hiçbir askeri süreçte yer almıyor. Orada bulunabilecek herhangi bir organize Rusya vatandaşı grubuna dair bilgimiz yok” dedi.

ABD'den askeri bir heyet de Libya'da gizli görüşme yaptı. Darbeci Hafter'le yapılan görüşmede yeni bir ateşkes önerisi yapıldı.

Hafter'e "petrol hilali bölgesinden tüm askeri varlığını çekmesi ve bu bölgede Birleşmiş Milletler gözetiminde Avrupalı bir barış gücünün bulunması" teklif edildi.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken Libya Ordusu'nun Sirte ve Cufra için operasyon hazırlığı sürüyor.

ulusal.com.tr

libya