Yahudi kuruluşu AJC o ödülü geri istedi

Başbakan Erdoğan'ın geri vermeyi reddettiği Yahudi Cesaret Ödülü'nü ABD’deki İsrail lobisinin en etkin kuruluşlarından Amerikan Yahudi Kongresi, geri istedi. Edoğan 2004 yılında AJC'den ödül almıştı.

Filistin sorununu Cumhurbaşkanlığı seçimine propaganda malzemesi yapan Başbakan Erdoğan'dan Yahudi Cesaret Ödülü'nü geri istediler.

ABD’deki İsrail lobisinin en etkin kuruluşlarından Amerikan Yahudi Kongresi, Başbakan Erdoğan'a 2004 yılında cesaret ödülü vermişti.

Son Gazze saldırısından sonra Erdoğan ile İsrail ilişkileri gerginleşti. Bunun üzerine Amerikan Yahudi Kongresi Erdoğan'a verilen ödülü geri istedi.

1918’de kurulan ve ABD’deki İsrail lobisinin en etkin örgütlerinden biri kabul edilen AJC’nin, başkanı Jack Rosen 23 Temmuz'da Erdoğan’a mektup yolladı.

Mektupta; "Medyadan anlaşıldığı biçimde, nefret yayıcı ve Yahudilere yönelik saldırılarınız sizi onurlandırdığımız her şeyi sorgulamayı gerektiriyor. Bu yüzden ödülümüzü geri vermenizi istiyoruz." ifadeleri yer aldı.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ise önceki gün Başbakan Erdoğan’ın, bu ödülleri iade etmeyeceğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

AKP recep tayyip erdoğan israil