Seçim günü 385 bin personel görev yapacak

Ankara’da İçişleri Bakanı Selami Altınok başkanlığında yaklaşık 25 vali, alay komutanı ve emniyet müdürlerinin de katıldığı seçim güvenliği toplantısı yapıldı. İçişleri Bakanı Altınok, Seçimlerin güvenli gerçekleşmesi için seçim günü 385 bin personelin görev yapacağını açıkladı.

Seçim günü 385 bin personel görev yapacak

Ankara’da seçim güvenliği toplantısı aralarında Ankara, Antalya, Zonguldak, Sinop, Afyonkarahisar ve Çorum’un da yer aldığı 25 ilden gelen valinin katılımıyla yapıldı.

Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Celalettin Lekesiz, Sahil Komutanı Tümamiral Hakan Üstem ile askeri yetkililer ve emniyet yetkilileri katıldı.

Toplantı öncesi açıklama yapan Bakan Altınok, Türk halkının 30 yılı aşkın bir süredir terör olayları nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli ortamın sağlanmasının önemine dikkat çeken Altınok, seçim günü alınacak önlemleri şu sözlerle açıkladı: "Seçimlerin güven içinde yapılması için seçim günü 385 bin personel görev yapacaktır. Seçimlerde görev alacak personelimize yönelik gerekli tüm eğitimler verilmiştir. Seçimlerle ilgili temel mevzuat, genel ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarından bazılarını içeren seçim güvenliği rehberi hazırlanarak dağıtımı yapılıyor."

Ankara’da yapılan seçim güvenliği toplantıları daha önce 5 ilde yapıldı. Son toplantı da Gaziantep’te yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

1 kasım seçimleri