“Deriye Güzelleme” adını verdiği Deri Rölyef sergisi Çorlu’da açıldı

Ressam Mehmet Akif Şenoğlu’nun “Deriye Güzelleme” adını verdiği Deri Rölyef sergisi Çorlu’da açıldı.

“Deriye Güzelleme” adını verdiği Deri Rölyef sergisi Çorlu’da açıldı

Ressam Mehmet Akif Şenoğlu’nun “Deriye Güzelleme” adını verdiği Deri Rölyef sergisi Çorlu’da açıldı.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde Çorlu Belediyesi Tarihi binasında 15 Nisan Cuma günü açılan sergide 50’ye yakın eser sergilenerek sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Yaklaşık olarak 33 yıldır resim ve rölyef çalışmaları yaptığını öğrendiğimiz Akif Şenoğlu Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çok sayıda karma ve kişisel sergiler açmıştı. Özellikle at gemi ve portre üzerine çalışmaların olduğu sergide, atın gücünü ve estetiğini çok sevdiğini bunun için at üzerine rölyef çalışması yapmayı çok sevdiğini söyledi. Mehmet Akif Şenoğlu, Çorlu’da sergi açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek sergisi hakkında şunları ifade etti. “33 yıldır resim ve deri üzerine resim rölyef çalışıyorum, ayrıca heykellerim var. Bu benim 35. kişisel sergim. Birçokta karma sergilere katıldım. Deri üzerine çalışmayı seven ve deri ile birlikte çalışıp deriden güzel şeyler çıkarmayı seviyorum. At çok sevdiğim bir varlık atın estetiğini gücünü ve hisli olmasını ve derinliğini seviyorum. At üzerine çalışmak çok zordur. Ben zor olanı yapmayı tercih ediyorum” dedi

SABIR İSTEYEN BİR SANAT.

Sergide “deri rölyef” sanatı üzerine aldığımız bilgilere göre, bu sanatın geleneksel Türk el sanatları içerisinde geniş bir yer tuttuğunu ve geçmişi çok uzun yıllara dayandığını örgendik. Deri işleme sanatının devamı niteliğinde olan köseleden “deri rölyef” çalışmaların ustalık gerektirdiğini ifade eden sanatseverler sergideki çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirerek Çorlu’da bu tür sanatsal faaliyetlerin artması gerektiğini ifade ederek açılan sergiden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Deri Rölyef çalışmasında ilk önce desen tasarlanıyor, daha sonra tabakalanmış kösele üzerine tasarlanan eser çalışması yürütülüyor. Planlanan işin gereğine göre çalışmaları köselenin hem yüzeyine hem de tersine işlenerek deri üzerinde istenilen şekiller kabartılarak eser ortaya çıkartılıyor. En son olarak eserin boyaması yapılarak sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Mehmet Akif Şenoğlu’nun “deriye güzelleme” sergisinin 20 Nisan Çarşamba gününe kadar Çorlu Belediyesi tarihi binasında ziyaretçiler açık olacağı öğrenildi.

Cemal DALAR/Çorlu