16 Temmuz sabahı üs yakınlarında bir sivilin daha yakalandığı ortaya çıktı

Darbe soruşturması kapsamında Adil Öksüz ve Hakan Çiçek’in ardından Akıncılar Üssü’nün yakınlarında bir sivilin daha yakalandığı ortaya çıktı. Film yapımcısı olduğunu söyleyen Nurettin Oruç adlı zanlı, üs yakınındaki bir köye belgesel çekimi için görüşme yapmaya gittiğini iddia etti.

16 Temmuz sabahı üs yakınlarında bir sivilin daha yakalandığı ortaya çıktı

Darbe soruşturması kapsamında Adil Öksüz ve Hakan Çiçek’in ardından Akıncılar Üssü’nün yakınlarında yeni sivil bir kişinin yakalandığı ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre film yapımcısı olduğunu söyleyen Nurettin Oruç, 16 Temmuz sabahı, operasyonların sürdüğü saatlerde Akıncılar Üssü’nün yakınlarında yakalandı.

Oruç ifadesinde “Film yapım şirketinde çalıştığını, 16 Temmuz sabahı Ankara’dan otostopla Kazan ilçesine gittiğini, amacının Akıncılar Kışlası yakınlarında bulunan bir köyde, hayvan yetiştiriciliği belgeseli çekmek için ön görüşme yapmak olduğunu" söyledi.

Akıncılar Üssü imamı Adil Öksüz'de, sabah erken saatlerde Akıncılar yakınlarında yakalanmıştı. Öksüz arazi almak için bölgeye gittiğini söylemişti. Üssün ikinci imamı olduğu tespit edilen Anafartalar Kolejinin sahibi Hakan Çiçek'de, bir sosyal etkinlik olduğu belirtilere üsse çağrıldığını öne sürmüştü.

ulusalkanal.com.tr