''ABD'nin müttefiki Kürdistan''

Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times, Amerika'nın Ortadoğu'daki Kürt politikasına yönelik çarpıcı bir yazı yayımladı. Aliza Marcus imzalı yazıda Kürtler, Amerika'nın "doğal müttefiği" olarak tanımlandı. "Kürdistan'a destek için Irak'ın Ötesine Bakın" başlığıyla yayımlanan yazıda Amerika'nın sadece Barzani'yle değil, PKK ve PYD ile doğrudan işbirliği kurması gerektiği savunuldu.

''ABD'nin müttefiki Kürdistan''

"Kürt milliyetçiliği güçlü ve hareket kabiliyetine sahip bir kuvvet. Amerika'nın çıkarlarıyla da örtüşüyor. Doğal olarak Kürtler, Amerika'nın müttefikidirler. Bu ifadeler Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times'tan...

Obama hükümetine yakınlığıyla bilinen gazetenin, "Kürdistan'a Destek İçin Irak'ın Ötesine Bakın" başlığıyla yayımladığı analiz yazısı Amerika'nın Kürt politikasıyla ilgili çarpıcı ipuçları verdi.

"Amerika'nın Kürdistan'ın bütününe karşı yeni yaklaşımı, hem Kürtleri güçlendirecek hem de kendisinin bölgede etki gücünü artıracaktır. Amerika bu fırsatı kaçırmamalı. Amerika, resmi olarak tanıdığı Kürdistan Bölge Yönetimi'nin ötesinde, bölgede savaşan ve önemli mevziler kazanan PYD ve bağlı olduğu PKK'yı görmezden gelemez. PYD ile doğrudan işbirliğine gitmeli ve PKK politikasını yeniden değerlendirmelidir."

Yazıda, AKP'nin yürüttüğü açılım sürecinin ve Meclis'ten geçen bölünme yasasının Amerika'ya hareket alanı sağlayacağı da vurgulandı.

"Kürtlerin yaşadığı bölge ülkelerinin talepleri göz önüne alarak belirlenen 'Kürt Politikası' artık geçerli değil. Amerika'nın çekinmesi için hiçbir sebep yok. Türk Hükümeti ve PKK arasında barış süreci resmi olarak başlamadı; ancak Temmuz ayında kabul edilen yasada, resmi görevlilerin görüşme yürütmeleri suç olmaktan çıkarıldı."

ulusalkanal.com.tr