Lokma İzmir'de yenir

Lokma… Un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan enfes Türk tatlısı... İzmir’de köşe başlarında tandık tanımadık herkese dağıtılan, iyi günde kötü günde vazgeçilmeyen lezzetin adı… Tarihi Osmanlıya kadar dayanan bu tatlının yapılışını sizler için araştırdık…

Hamuru un, maya, tuz ve şekerle hazırlanıyor… Sıvı yağda kızartılarak şerbetle tatlandırılıyor…

Bu enfes Türk tatlısının adı Lokma… Lokma denilince akla İzmir gelir…

İzmir’de yurttaşların önemli günlerine eşlik eden lokma, ortası delik şekilde yada küre şeklinde yapılabilir. Ayrıca şerbetsiz olarak peynir veya zeytinle de yenilebilir.

Adı İzmir’le özleşen bu tat para ile satılmaz…Lokma aslında yurttaşların yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en güzel örneklerinden…

İzmir’de sadece evlerde değil sokaklarda da hemen hemen hergün lokma dağıtımına rastlayabilirsiniz…

İzmir sokaklarında adettendir denilerek dağıtılan lokmanın ortaya çıkışı Osmanlıya kadar uzanıyor…

Kutlama ve yas günlerinin vazgeçilmez tadı lokmayı siz de İzmir’e yolunuz düşerse denemeden dönmeyin..

ulusalkanal.com.tr