YÖK'ten tarihi çark

Eğitim, eczacılık ve diş hekimliği fakültelerine "başarı sırası şartı" uygulaması getiriliyor. Gelecek yıl başlayacak uygulamada, öğrencilerden bu fakültelere girmek için açıklanacak sıralamayı tutturması istenecek. YÖK Başkanı, "amacımız eğitim kalitesini yükseltmek" diyor. Uzmanlar ise alınan kararı, AKP'nin eğitimde yaptığı yanlışlardan çark etmesi olarak yorumluyor.

YÖK'ten tarihi çark

Yüksek Öğretim Kurumu, eğitim, eczacılık ve diş hekimliği fakülteleri için "başarı sırası şartı" getirmeye hazırlanıyor.

Daha önce tıp, mühendislik, mimarlık ve hukuk fakültesinde hayata geçirilen düzenlemede, sınava giren öğrenciler belirlenen bir sıralamanın altında yer aldığında fakülteye giremiyordu.

Eğitim, eczacılık ve diş hekimliği fakülteleri için gelecek yıl başlayacak yeni uygulama ile bu fakülteleri tercih eden öğrencilerden daha sonra açıklanacak başarı sıralamasında yer alması istenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan YÖK Başkanı Profesör Doktor Yekta Saraç, "amacımız eğitimdeki kaliteyi yükseltmek" dedi.

"KALİTEYİ ARTIRMAK İSTİYORUZ: Kalitenin yükselmesi için önemli kararlar aldık. ‘Taban başarı sırası şartı’ getirdik. YGS baraj puanını 140’tan, 150’ye çıkardık. Bu yıl sınavlardan sonra eğitim, eczacılık, diş hekimliği fakültesi için de başarı sırası şartı getirmeyi düşünüyoruz. Zira, bu ülkede diplomanın "pul olduğu" bir dönem yaşanmasın istiyoruz."

Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Eski YÖK üyesi Bülent Serim, bu karar ile AKP'nin yanlış eğitim sisteminden çark ettiğini belirtti.

"AKP YANLIŞINDAN ÇARK ETTİ: Biz defalarca uyardık ama dinlemediler. "Eğitimde kaliteyi artırıyoruz, her ile bir üniversite açıyoruz" dediler. Eğitim kadrosu olmadan bir tabela ve bir rektör ile sözde üniversite açtılar. Her yere öğrenci gönderdiler. Mezun olanların kaliteleri de düşük oldu. Şimdi yaptıkları bu yanlışları gördüler ve yanlıştan çark ediyorlar."

ulusalkanal.com.tr

YÖK