Trump, ara verdiği seyahatlerine yeniden başlayacak

Pandeminin merkez ülkesi ABD’deki son duruma bakalım şimdi. Ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 64 bine ulaştı. Aktif hasta sayısı 855 bin kişi. 20 bin hastanın durumu da kritik aşamada. Ülkede virüsten dolayı ölenlerin sayısı da 61 bini geçti. ABD Başkanı Donald Trump’ın salgın nedeniyle ertelediği eyalet ziyaretlerine başlayacağı açıklandı.

Trump, ara verdiği seyahatlerine yeniden başlayacak

Amerika Birleşik Devletleri’nde vaka sayısı 1 milyon 64 bini ölü sayısı da 61 bini geçti. Aktif Kovid-19 hasta sayısı 855 bin kişi. Tedavi olanların sayısı da 147 bin. Hastanede tedavisine devam edilen 20 bin hastanın durumun kritik olduğu belirtiliyor.

Salgının merkez üssü konumundaki New York’ta 300 binden fazla vaka 23 bini geçen ölüm kaydedildi. Sağlık sisteminin çöktüğü eyalette cenaze işlemlerinde de aşırı yoğunluklar yaşanıyor. Sahiplenilmeyen cenazeler de toplu mezarlıklara defnediliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, salgın nedeniyle ara verdiği seyahatlerini, gelecek haftadan itibaren yeniden yapmaya başlayacağını duyurdu. Hayatın bir an önce normale dönmesini isteyen Trump, “Uzak olmayan bir gelecekte yeniden çok sayıda kişinin katıldığı seçim mitingleri yapabilmeyi umuyorum" dedi.

Trump, ABD'de süren aşı çalışmalarına ilişkin ise "Virüs giderse belki de bir aşıya ihtiyaç duymayız. Ama tabii aşı bulunursa bu muhteşem olur" ifadelerini kullandı.

Bu arada Beyaz Saray’ın, Çin ve Dünya Sağlık Örgütü’nün virüs ile ilgili bir bilgiyi örtbas edip etmediğinin ortaya çıkarılması için istihbarat örgütüne soruşturma talimatı verdiği belirtildi. İlk günden beri Kovid-19’u “Çin virüsü” olarak niteleyen ve dünyaya yayılmasından Pekin yönetimini sorumlu tutan ABD Başkanı Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nü Çin yanlısı olmakla suçlamıştı.

abd donald trump koronavirüs