Bakan Soylu duyurdu: Yıldırım 5 Operasyonu başladı

Çözülmenin hızlandığı bölücü terör örgütü PKK'ya bir darbe de Yıldırım operasyonlarıyla vuruluyor. Son olarak Amanoslar bölgesinde Yıldırım-5 operasyonu başlatıldı. Operasyonu duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'ya destek veren ABD'ye mesaj gönderdi. "PKK ile petrol anlaşması yapanlar dersini alacak" dedi.

Bakan Soylu duyurdu: Yıldırım 5 Operasyonu başladı

ABD'nin destek verdiği PKK Türk ordusu tarafındna kıskaca alındı. Yeni bir operasyon için düğümeye basıldı. Haberi duyuran İçişleri Bakanı, ABD'ye mesaj göndererek ayrıntıları açıkladı.

Haftalar öncesinden başladı Yıldırım operaysonları...Peş peşe 1-2-3-4 olarak ilan edildi. Şırnak, Hakkari, Ağrı-Kars, Tunceli'de başarıyla devam ediyor. Toplamda 15 PKK'lı öldürüldü. 30 mağara yok edildi. Son olarak Yıldırım-5 operasyonuyla Amanoslar bölgesi hedef alındı.

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresindeki operasyonda Hatay-Osmaniye ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlıklarında görevli güvenlik görevlileri yer alıyor.

Operasyonu duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'ya her türlü desteği veren ABD'ye göndermede bulundu. Bakan sert konuştu, "Derslerini alacaklar" dedi.

Bakan'a PKK ele başlarından Cemir Bayık'ın öldürüldüğü iddiası da soruldu.

YILDIRIM OPERASYONLARINDA 15 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığının koordinesinde, temmuz ayında başlatılan "Yıldırım" operasyonları kapsamında bugüne kadar 15 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, 30 mağara, sığınak ve deponun imha edildiği, çok sayıda silah ve mühimmat ile gıda ve yaşam malzemesinin de ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen "Yıldırım" operasyonlarının, halkın desteği ile "inançlı ve kararlı" bir şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.

Yıldırım 5 Operasyonu