Avrupa ülkelerinde koronavirüs vakaları artıyor

Dünya genelinde 1 milyon 203 binden fazla insana bulaştı. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 60 bini aştı. Avrupa'da korona etkisi tüm hızıyla sürüyor. Avrupa ülkeleri salgının ağır bilançosuyla baş etmeye çalışıyor.

Avrupa ülkelerinde koronavirüs vakaları artıyor

-Koronavirüs dünyada 1 milyon 203 binden fazla insana bulaştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 65 bine yaklaştı. Avrupa'da korona etkisi ağırlaşarak sürüyor.

İtalya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 15 bini aştı. Ülkede son 24 saatte 681 kişi yaşamını yitirirken bu, son 9 günde kaydedilen en düşük ölü sayısı oldu. İyileşenlerin sayısı 20 bini geçti.

Salgından dünyada en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'da son ölü sayısı 11 bini, toplam vaka sayısı da 126 bini aştı. Salgınla mücadele kapsamında 14 Mart'tan bu yana ülke genelinde uygulanan olağanüstü hal, 25 Nisan'a kadar uzatılacak.

Fransa'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 7 bini aştı. Toplam vaka sayısı 90 bine yaklaştı. Fransa, dünya genelinde en fazla can kaybının yaşandığı 4'üncü ülke konumunda...

İngiltere'de ise koronavirüs kaynaklı ölüm 4 binin üzerinde... Toplam vaka sayısı ise 42 bine yaklaştı.

Almanya'da salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 500'e dayandı. Toplam vaka sayısı ise 96 bini aştı.

Öte yandan Avrupa Birliği'nin ortak bir sağlık politikası olmaması nedeniyle yeni tip koronavirüsle mücadelede "sınıfta kaldığı" değerlendirmesi yapıldı. Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Can Baydarol, "AB'yi kuran değerler zaten çoktan yok olmuş durumda. Bu salgın da gösterdi ki gerçekle ilgisi olmayan popülist söylemleri ağzından düşürmeyen liderlerin de sonu geldi" diye konuştu.

Baydarol,mali yardımların zamanında yapılamaması durumunda talan düzenin başlayacağına dikkat çekti. "Bu kadar aç ve parasız insan sokaklardaysa ki -bu Avrupa'da hiç az sayıda değil- sosyal patlama yaşanır. Sadece sağlık değil güvenlik noktasında da ortak tedbirlerin alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

koronavirüs avrupa koronavirüs