İkinci tur koalisyon görüşmeleri başladı

İkinci tur koalisyon görüşmeleri başladı. AKP ve CHP'nin oluşturduğu ön görüşme heyetinden Haluk Koç ile Ömer Çelik bir araya geldi. Görüşme sonrası her iki isim de birer açıklama yaptı. CHP'li Koç, "geniş tabanlı ve geniş profilli bir hükümet için çalıştıklarını" söyledi. Çelik ise "koalisyon için önce ilkeler, sonra da konu başlıkları belirlenecek" diye konuştu. Alt görüşmelerin 10 ilâ 15 gün süreceği belirtildi.

İkinci tur koalisyon görüşmeleri başladı

AKP ve CHP’nin hükümeti kurma sürecinde oluşturduğu ön görüşme heyeti ilk toplantısını yaptı. AKP’li Ömer Çelik ve CHP’li Haluk Koç görüşmesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda AKP’nin ev sahipliğinde yapıldı.

1 saat 40 dakika süren görüşmeden sonra da her iki taraftan açıklamalar geldi.

İlk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik geçti kameralar karşısına. Çelik, "önce ilkeler sonra da konu başlıkları üzerinde görüşülecek" dedi.

Erken seçim ihtimalinin yarı yarıya olduğunu belirten Çelik, seçim barajı ve dış politika gibi konuların da ele alınacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da görüşmeleri MYK’da aktardıktan sonra konuştu.

Görüşmeyi bir “yöntem görüşmesi” olarak tanımlayan Koç, geniş tabanlı bir hükümet yapısı için çalıştıklarını ifade etti.

Her iki tarafın açıklamalarında alt görüşme sürecinin 10-15 gün sürebileceği belirtildi.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

KAMERA: MEHMET ALİ GÜLSEVEN