ABD Savunma Bakanı Carter, Bölgesel Yönetimin Başanı Barzani ile görüşecek

ABD Milli Savunma Bakanı Ashton Carter, Irak Bölgesel yönetiminin başkenti Erbil'e gitti. Carter bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile görüşecek. ABD Savunma Bakanı'nın görüşmenin ardından Ankara'ya geçmesi bekleniyor.

ABD Savunma Bakanı Carter, Bölgesel Yönetimin Başanı Barzani ile görüşecek

Amerika Birlişik Devletleri Savunma Bakanı Ashton Carter, Irak Bölgesel yönetimini ziyaret ediyor. Dün Bağdat'ta olan Carter bu sabah Erbil’e gitti.

Erbil Uluslararası Havalimanı’na saat 11:00 sıralarında inen Ashton Carter’ın, bölgesel yönetim Başkanı Mesud Barzani ile biraraya geleceği belirtildi.

Carter ve Barzani’nin görüşmesine bazı peşmerge komutanlarının da katılacağı öğrenildi. Toplantıda, IŞİD ve Musul operasyonunun masaya yatırılacağı kaydedildi.

Ashton Carter toplantıdan sonra Erbil’de bulunan Amerikalı askeri danışmanlarla görüşecek. ABD Savunma Bakanı Erbil ziyareti sonrası Türkiye’ye geçmesi bekleniyor.

Irak’ın başkenti Bağdat’a dün resmi bir ziyeret gerçekleştiren Carter, Başbakan Haydar Abadi’nin yanısıra Iraklı güvenlik yetkilileriyle de bir araya gelmişti.

ulusalkanal.com.tr

erbil