Cemil Çiçek'ten uzlaşı çağrısı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, HSYK teklifi ile ilgili Meclis'teki 4 partinin grup başkan vekili ile bir araya geldi. Başbakan Erdoğan'ın, "teklifi kısmen dondurabiliriz" mesajının ardından, Çiçek, grup başkan vekilleri ile gün içinde ikinci kez buluştu. Anayasa değişikliği için uzlaşma çağrısı yaptı.

Meclis'teki yumruklu HSYK görüşmesinin ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'teki 4 partinin grup başkan vekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren toplantıya, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan katıldı.

Çiçek, gruplara itidal çağrısı yaparak, "Meclis'te yaşanan kavga ve tartışmaları, grup başkanvekilleriyle sık sık bir araya gelerek önleyelim" dedi.

Toplantıda, HSYK yasa teklifinin birinci bölümünün bugün bitirilmesi, Meclis Genel Kurulu'ndaki HSYK görüşmelerine Salı günü devam edilmesi kararlaştırıldı.

AKP'den gelen "Teklifi kısmen askıya alma" mesajının ardından, Çiçek, grup başkan vekilleirni bir kez daha toplantıya çağırdı. Meclis Başkanı'nın partilerden anayasa değişikliği konusunda uzlaşma çağrısı yaptığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

anayasa cemil çiçek hsyk uzlaşma