MEB'in yeni müfredatı skandallarla dolu! Kadın örgütleri tepki gösterdi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredatında skandallar bitmiyor. Hz. Muhammed’in hayatı dersi kapsamında hazırlanan kitapta bekarlık sancılı bir bekleyiş olarak anlatılırken evlilikte kocaya itaat ibadet olarak yer aldı. Tartışma yaratan ifadelerin kullanıldığı kitaba kadınlar tepki gösterdi

Evrim kalktı, cihat geldi; Atatürk çıkarıldı, Arap turistlerin Rize sevgisi kitaplara girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni müfredata ve ders kitapları tartışmasına bir yenisi daha eklendi. Bakanlığın 11. ve 12. sınıflarda okuyan çocuklar için hazırladığı ders kitabında yer alan ifadeler tartışma yarattı.

Yeni müfredat kapsamında hazırlanan ders kitabında, evlilikte kocaya itaat 'ibadet' olarak yer aldı, ateist ile yapılan evliliklerin yasak olduğu ifade edildi.

Evlilik ve Ailede eşlerin görevleri ünitelerinde lise çağındaki öğrencilere 'tavsiyeler' verildi. Çocuklara “Bekârlık sultanlık değil, henüz karar verilememiş bir sürecin sancılı bekleyişidir" denildi.

Kitaba ve içinde yer alan ifadelere kadınlardan tepki geldi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Şen Yazgan, kadınların bu şekilde çocuklara lanse edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

AKP iktidarının eğitim politikasını eleştiren Yazgan, sonuna kadar laik bir eğitim için mücadele edeceklerini açıkladı.

HABER: HASRET KAYA-KAMERA: HALİT YAĞCI

ulusal.com.tr

meb