Hasan Basri Yavuz yazdı “Türklerin Strazburg çıkarması umut ve mutluluk verdi“

Adana Egemen Gazetesi yazarı Hasan Basri Yavuz, AİHM Büyük Daire'de görülen Perinçek-İsviçre davasını köşesine taşıdı.

Hasan Basri Yavuz yazdı “Türklerin Strazburg çıkarması umut ve mutluluk verdi“

Yazısında "Ulusal TV’nin canlı olarak yayınladığı İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek ile ilgili temyiz duruşmasını sonuna kadar izledim." diyen Yavuz, "Çanakkale ruhunun ve İstiklal Savaşı’ndaki ortaya konan birlikteliğin yeniden yaşandığını Strazbourg’daki Türklerin ortaya koyduğu dayanışma ile görmenin mutluluğunu yaşadım." ifadesini kullandı.

İşte Adana Egemen Gazetesi yazarı Hasan Basri Yavuz'un “Türklerin Strazburg Çıkarması” başlıklı yazı

"Ermenilerin yüz yıllık soykırım yalanını bitirmek için ellerine şanlı bayrağımızı alarak Kuvay-i Milli anlayışıyla Türkler Strazbourg’a çıkarma yaptı. Ulusal TV’nin canlı olarak yayınladığı İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek ile ilgili temyiz duruşmasını sonuna kadar izledim. Çanakkale ruhunun ve İstiklal Savaşı’ndaki ortaya konan birlikteliğin yeniden yaşandığını Strazbourg’daki Türklerin ortaya koyduğu dayanışma ile görmenin mutluluğunu yaşadım.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “Türkler, Ermeni soykırımı yapmadı” sözünü söyleyen İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’i haklı bulması üzerine Fransızların ve Ermenilerin destekleriyle İsviçre’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bir üst mahkemesine itirazda bulunması nedeni ile Strazbourg’da görülen dava, bir gerçeğin daha ortaya çıkmasına neden oldu. Siyaset üstü bir anlayışla ellerine Türk bayrağını alan, her siyasi görüşten yüzlerce insanın Strazbourg’a kış, soğuk demeden, çıkartma yapması Yüce Türk Milleti’nin günü geldiğinde, nasıl birlikte hareket edeceğini bütün dünyaya bir defa daha göstermiş oldu.

Ekranda gördüğüm ve tanıdığım isimlere gelince; CHP eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Anavatan Partisi döneminde güçlü bakanlardan kabul edilen eski bakan Sayın Yaşar Okuyan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, yüzlerce sanatçı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Avrupa ve Asya’da yaşayan Türklerin temsilcileri ile iktidar partisinde Avrupa Birliği Bakanlığı yapmış olan Sayın Egemen Bağış’ta oradaydı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin vereceği karar ne olursa olsun, ortaya çıkan gerçek Türk Milleti’nin gerektiğinde hiçbir şey gözetmeksizin eline şanlı bayrağını alarak birlik içerisinde hareket edeceğini göstermesi benim için önemli kriterdir.

Gelelim, Ermenilerin Osmanlının soykırımı yaptığı iddiasına:

Bu husus tamamen yalandır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıllardır bu konunun çözüme kavuşması noktasında tarihi belgeleri ortaya koyalım ve tarihçiler bu konuda gerçeği dünya kamuoyuna açıklasın, görüşüne başta Ermeniler olmak üzere onları destekleyen emperyalist güçler ‘evet’ diyemedi.

‘Evet’ diyememelerinin altında yatan gerçek ise, Osmanlının Ermeni soykırımı yapmamış olmasıdır. 1915 yılında Osmanlı ordusunun iki ateş arasında kalmaması için, Doğu ve Güneydoğu’da bulunan Ermenileri güvence altında Suriye’ye yerleştiren ve iaşelerini de temin eden Osmanlının yaptığını bugün özgürlükten bahsedenler, demokrasiyi savunanlar aynısını yaparlardı. Onun için kendi gençlerimize yüzyıllık Ermeni yalanını bu çerçeve içerisinde iyi anlatmak başta anne ve babalara daha sonra da öğretmenlerimize düşen tarihi görevdir."

ulusalkanal.com.tr