Soma Holding sahibine dava açıldı

Soma'daki facianın yaşandığı madeni işleten şirketin sahibi Alp Gürkan'a başka bir suçtan 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı. İddianameye göre Gürkan, Korkmaz Yiğit'in kurduğu örgütün üyesi. Savcı, "sahte satışlarla Korkmaz Yiğit'e ait mal varlığı, TMSF'den kaçırıldı" dedi.

Soma Holding sahibine dava açıldı

Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın Korkmaz Yiğit soruşturmasında da şüpheli olduğu ortaya çıktı. Hazırlanan iddianameye göre Alp Gürkan; Korkmaz Yiğit'in kurduğu örgütün üyeleri arasında.

301 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağını işleten şirketin sahibi Alp Gürkan hakkında başka bir suçtan 18 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul savcılığının hazırladığı iddianamede Gürkan, mal varlığına TMSF tarafından el konulan Korkmaz Yiğit ile birlikte nitelikli dolandırıcılıkla suçlandı.

İddianamede 17 şüphelinin Korkmaz Yiğit'e ait malların TMSF'ye devredilmemesi için satın alınmış gibi gösterildiği belirtildi. Savcı Erdal Bağcı, Avcılar Ispartakule Tahtakale mevkiinmdeki bazı gayrimenkullerin kağıt üzerinde satılmasına karşın iflas edene kadar fiilen Korkmaz Yiğit tarafından kullanıldığını ifade etti.

Savcılığın tanık olarak dinlediği isimlerden Numan Bandırma “Firdevs Erentuğ, Alp Gürkan ve Kemal Gülman üzerine devredilen gayrimenkuller için ödeme yapılmadı, sadece kağıt üzerinde satış işlemi yapıldı" dedi. Numan Bandırma, 8 yıl boyunca Korkmaz Yiğit’in gayrimenkul satışlarına aracılık ettiğini söyledi.

İddianamede Korkmaz Yiğit ve Alp Gürkan'ın da aralarında olduğu şüphelilerin Abidin Cevher Özden’in intiharına sebebiyet verdikleri de öne sürüldü. Dosya İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

ulusalkanal.com.tr