Erdoğan, 1915 olayları ilgili bir mesaj paylaştı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1915 olayları ilgili bir mesaj paylaştı. Erdoğan, Ermeni cemaatine gönderdiği mesajda “iki halkın, geçmişin yaralarını sarması ve insani bağlarını daha da kuvvetlendirmesi hepimizin ortak amacıdır” ifadeleri kullanıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan ise “ortak acı ve adil hafıza” açıklaması geldi.

Erdoğan “geçmişin yaraları” dedi. Sözcü Kalın “ortak acı ve adil hafıza” vurgusu yaptı. HDP de yine soykırım yalanına sarıldı.

1915 olayları siyasetin gündeminde.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul'daki Ermeni Patrikhanesi'nde düzenlenen törene mesaj gönderdi.

ERDOĞAN’IN 24 NİSAN MESAJI

"Yüzyıllarca sevinc¸ ve tasada ortak iki halkın, gec¸mis¸in yaralarını sarması ve insani bagˆlarını daha da kuvvetlendirmesi hepimizin ortak amacıdır. Bu dogˆrultuda son 14 yılda birc¸ok adım attık, tarihi nitelikte reformları hayata geçirdik. Osmanlı Ermenilerinin hatırasına ve Ermeni ku¨ltu¨rel mirasına sahip çıkmaya yönelik çalışmalarımızı, önümüzdeki süreçte artarak sürdüreceğiz."

Erdoğan’ın mesajına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ise ortak acı vurgusu yaptı.

PKK’nın siyasal uzantısı HDP ise her yıl olduğu gibi Ermeni tehcirinin “soykırım” olduğunu iddia etti. ABD Başkanları gibi 1915 olaylarını “Büyük felaket” olarak tanımladı.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan