PKK yolları kesti TIR'ları tarayıp ateşe verdi

Kandil'den gelen talimat üzerine PKK'lılar Türkiye'deki eylemlerini artırdı. Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde PKK'lılar, Bardaklı ve Gürbulak Sınır Kapası yakınlardında TIR'ları durdu, kimlik kontrölü yaptı. Durmayan araçlar ise silahlarla tarandı.

PKK yolları kesti TIR'ları tarayıp ateşe verdi

Yaklaşık 50 kişilik terörist grubu gece yarısı Ağrı'da sahneye çıktı.

Silahlı PKK'lılar, Doğubayazıt- Iğdır karayolu Bardaklı Köyü yakınlarında TIR'ları durdurdu, kimlik kontrölü yaptı. Gıda malzemesi taşıyan bir TIR'ı ateşe vererek yolu trafiğe kapattı. Olay yerine giden jandarma ile teröristler arasında kısa süreli çatışma çıktı.

PKK'lılar aynı saatlerde Gürbulak Sınır Kapısı yakınlarında da TIR'ları durdurdu. Teröristler 'dur' ikazlarına uymayan TIR'ları kalaşnikof tüfeklerle taradı, molotof kokteyli attı.

Mermiler, İran plakalı TIR'lara isabet ederken, 2 TIR da yanarak kül oldu. 1 İranlı sürücü yaralandı. Polis ve jandarma, Türkiye-İran ulusarası karayolunu sabaha kadar trafiğe kapattı.

PKK'lılar Şırnak'ın Silopi ilçesinde ise YDG-H üyelerinin gözaltına alınması protesto etti. Teröristler, olaya müdahale eden polis aracına molotof kokteyli attı. Araçta sıkışan polisin imdadına meslektaşları yetişti. İlçede sık sık silah sesleri duyuldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de polis ekipleri hedefteydi. Üzerinde 'intikam birimi' yazan tişörtler giyen ve bazılarının elinde tabanca olan PKK'lılar, yolu trfaiğe kapattı.

PKK'lılar yolu açmaya giden polis ekiplerine de ses bombası, molotof ve havai fişek attı.

ulusalkanal.com.tr

ateşe verdi