17 Aralık'ta yeni gelişme

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda ilk iddianame tamamlandı. Savcı Ekrem Aydıner'in hazırladığı iddianamede şüphelilere rüşvet ve resmi belgede tahrifat suçlamalaları yöneltildi. 17 Aralık'ta yapılan operasyonlarda 71 kişi gözaltına alınmış, aralarında eski bakan çocuklarının da olduğu 24 kişi tutuklanmıştı. Tepki toplayan tahliyelerle soruşturmada tutuklu kalmadı.

17 Aralık'ta yeni gelişme

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda ilk iddianame hazırlandı.

İddianamede şüphelilere; "rüşvet almak-vermek", "resmi belgeyi bozma- yok etme veya gizleme", "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlamaları yer aldı.

Savcı Ekrem Aydıner'in hazırladığı iddianame örgütlü suçlardan sorumlu başsavcıvekilliğine gönderildi. 17 Aralık'ta yapılan operasyonların ardından Başsavcılık tarafından soruşturmaya dahil edilen Aydıner, diğer savcıların görev yerlerinin değiştirilmesiyle dosya üzerinde çalışan tek savcı olmuştu.

Operasyonda gözaltına alınan 71 kişiden 24'ü önce tutuklanmıştı. Ancak adliyede yaşanan değişimlerin ardından soruşturmada tutuklu kalmadı. Tutuklanan isimler arasında eski bakan çocukları Barış Güler ve Kaan Çağlayan ile Halbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Rıza Sarraf gibi isimler de yer alıyordu.

ulusalkanal.com.tr

soruşturma iddianame 17 aralık