DHKP/C'nin kasası tutuklandı

İzmir’de yakalanan terör örgütü DHKP-C’nin kasası Mehmet Sıddık Doğru tutuklandı. Kırmızı bültenle aranan Doğru’nın bir dönem CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı yaptığı da ortaya çıktı.

DHKP/C'nin kasası tutuklandı

Terör örgütü DHKP-C’nin “Türkiye kasası” Mehmet Sıddık Doğru tutuklandı.

İzmir’de terör ve istihbarat birimleri bir süredir DHKP-C’li Doğru’yu yakalamak için peş peşe gizli operasyonlar düzenledi. Bir evde en fazla bir hafta kaldığı saptanan Mehmet Sıddık Doğru, Bornova ilçesinde kalabalık bir siteye yapılan baskında yakalandı.

İnterpol’ün hakkında kırmızı bülten çıkardığı terör örgütü kasasının Cumhuriyet Halk Partisi’ne siyaset yaptığı hatta İzmir İl Başkan Yardımcılığı’na kadar yükseldiği ortaya çıktı.

2004 yılında deşifre olan Mehmet Sıddık Doğru, örgütün ilk 5 isminden biri olduğu öğrenildi. Doğru’nun örgüt bağlantısı ilk kez 2014 yılında Yeni Asır Gazetesi’nin haberiyle ortaya çıktı. CHP İzmir İl başkan yardımcısı terör örgütü üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Bu haber üzerine Mehmet Sıddık Doğru’nun CHP il yöneticiliği üst üste toplantılara katılmadığı gerekçesiyle düşürüldü. DHKP-C’nin Türkiye kasası olan Doğru 2011'de aynı suçtan yargılanmış ve 8 ay tutuklu kalmıştı.

Mehmet Sıddık Doğru, şu anda Narlıdere Belediye Başkanı olan Ali Engin’in CHP İzmir İl Başkanlığı döneminde başkan yardımcılığına seçilmişti. Doğru’nun eşinin de geçmiş dönemlerde CHP Bornova İlçe başkanlığı yaptığı öğrenildi.

18 Haziran’da yakalanan “DHKP-C kasası” 19 Haziran’da yoğun güvenlik önlemleri altında İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Mehmet Sıddık Doğru tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ulusal.com.tr

izmir