ABD'den Suriye'de 30 bin kişilik PYD ordusu planı

Amerika, Türkiye sınırında terör ordusu kurmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamada sözde "sınır gücü" kurma sürecinin başlatıldığı belirtildi. Türkiye'den tepki ise gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Teröre karşı her türlü müdahale hakkımız mahfuzdur" dedi

ABD'den Suriye'de 30 bin kişilik PYD ordusu planı

Amerika Birleşik Devletleri terör ordusu planını açıkladı. Türkiye sert tepki gösterdi.

Bölgedeki planlarında başarısız olan Amerika yeni kirli oyununu resmen ilan etti. Terör örgütü PKK/PYD'li teröristlerden 30 bin kişilik ordu kurulacak.

Sözde ordunun amacı ise IŞİD ile mücadele olarak açıklandı. Ancak IŞİD, Suriye'de denetlediği toprakları tamamen kaybetti. Eski IŞİD'lilerin de bu sözde ordunun içine yerleştirileceği belirtiliyor.

Teröristlerin konuşlanacağı yer Türkiye ve Irak sınırıyla Fırat Nehri kıyısı olacak.

Amerika, terör örgütü PKK/PYD'nin öncülük edeceği "sınır gücünün" Türkiye ve Irak sınırını kontrol etmesini planlanıyor.

Kirli plana ilk tepki ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, "ABD endişe verici adımlar atıyor, kabul edilmesi mümkün değil. Teröre karşı her türlü müdahale hakkımız mahfuzdur." dedi.

Amerika'nın bir diğer amacını da vurgulayan Kalın, bu hamlenin terör örgütünü meşrulaştırmaya ve bölgede kalıcı hale getirmeye yönelik olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı da tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu hatalı yaklaşımda ısrar edilmesini kınıyoruz" denildi.

Gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun salı günü yapacağı Kanada ziyareti de önem kazandı. Çavuşoğlu, Kanada'daki toplantıda Amerikan Dışişleri Bakanı Rex Tillerson görüşecek. Ankara'nın Washington'a son uyarılarını Çavuşoğlu iletecek.

Öte yandan Amerika'nın terör ordusunu açıkladığı günün, federal tatile denk gelmesi de dikkat çekti.

ulusal.com.tr

abd İbrahim Kalın suriye pyd