Palalı hakkındaki karar geri çekildi

Haziran eylemleri sırasında, Taksim'de pala ile yurttaşlara saldıran Sabri Çelebi hakkında yakalama ve zorla duruşmaya getirme kararı çıkarıldı. Kararın gerekçesi, Çelebi'nin duruşmaya gelmemesiydi. Ancak Çelebi öğle saatlerinde adliyeye gitti, ifade verdi. Çelebi hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.

Palalı hakkındaki karar geri çekildi

Haziran eylemleri sırasında Taksim'de yurttaşlara pala ile saldıran Sabri Çelebi hakkında yakalama kararı verildi. Ancak karar jet hızıyla kaldırıldı. Gerekçesi, Çelebi'nin adliyeye gidip ifade vermesi oldu.

Çelebi hakkında, palalı saldırının ardından dava açıldı. İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk 3 duruşması bugün yapıldı.

Çelebi duruşmaya katılmadı. Duruşmada Palalı saldırıya uğrayan E.Y, Sabri Çelebi'nin kendisine küfür ve hakaret ederek saldırdığını belirtti, şikayetini yineledi.

Müşteki avukatları duruşmada söz alarak Çelebi hakkında açılan 3 ayrı davanın birleştirilmesini talep etti. Avukatlar, dava başladığından bu yana görülen 3 duruşmaya da katılmayan Sabri Çelebi hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Mahkeme de Çelebi'nin, yakalanmasına ve duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Ancak öğle saatlerinde ani bir gelişme yaşandı.

Palalı saldırgan Sabri Çelebi adliyeye giderek ifade verdi. Mahkeme de yakalama kararından vazgeçti.

ulusalkanal.com.tr

Taksim palalı sabri çelebi