İşte FETÖ'nün firari elebaşları

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde FETÖ üst düzey yapılanmasından çok sayıda isim firari durumda. Türkiye ve yurt dışında kaçak konumda olan firarilerin çoğu Amerika ve Avrupa ülkelerinde bulunuyor. İşte FETÖ'nün üst düzey firarileri.

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda önmli bir kısmı tutuklandı ancak üst düzey yapılanmanın kritik isimleri hâla firarda.

FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen dahil olmak üzere örgüt için kritik önemdeki isimler ya yurtiçinde kaçak durumda ya da yurtdışı ülkelere firar etti.

FETÖ'cülerin en çok firar ettiği ülke Amerika. Çünkü örgütün 1 numarası Gülen Amerika Pensilvanya'da yaşıyor. Amerikanın örgüt üyelerine verdiği maddi ve manevi destek de FETÖ'cülerin bu ülkeyi tercih etmelerinin en büyük nedeni.

Çok sayıda örgüt üyesinin bir kısmı firar için Avrupa ülkelerini tercih ederken bir kısmı da FETÖ'nün güçlü olduğu bazı Orta Asya ülkelerine kaçtı.

İşte 15 Temmuz'un 2'nci yıl dönümünde imamlardan, asker ve polis içindeki isimlere, futbolcudan akademisyen ve gazeticilere kadar FETÖ'nün üst düzey firarileri.

Listenin 1 numarasında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen bulunuyor. CİA'nın korumasında bulunan Gülen Pensilvanya'da yüksek korumalı bir çiftlikte yaşıyor.

İkinci sırada bulunan FETÖ'nün mahrem imamı Adil Öksüz, Mehmet Sözen ve Gülen'in finans işlerinden sorumlu olduğu belirtilen Abdullah Aymaz'ın nerede olduğu bilinmiyor. Öksüz'ün en son Almanya'da olduğu belirlenmişti.

Firari FETÖ'cülerden Gülen'in yeğeni Cevdet Türkyolu, Emre Uslu, Hasan Ali Yurtsever, Faruk Taban, Ahmet Sait Yayla ve Kemal Öksüz ABD'nin Florida eyaletinde yaşarken yine FETÖ'nün kritik isimlerinden Sezai Şablak ise Pensilvanya'da ikamet ediyor.

FETÖ'cü Cemil Teber ABD'nin Teksas eyaletinde, Futbolcu Hakan Şükür San Fransisco'da, Aydoğan Vatandaş New Jersey'da ( Niv Cörsi), Recep Özkan, Burak Yeneroğlu, Yüksel Alp Aslandoğan ve Abdulhadi Yıldırım ise New york'ta lüks bir hayat sürüyor.

FETÖ'nün firari durumda olan diğer üst düzey yöneticileri imamlar, eski savcılar, ekonomi yöneticileri, medya yapılanması ve akademisyenyenlerden oluşuyor.

Fiari imamlar listesinde Addüllatif Tepkan, Ali Ursavaş, Bekir Baz, Mehmet Ali Şengül, Murat Karabulut, Necdet İçel, Osman Hilimi Özdil, Ahmet Can , Ahmaet Kırmiç, Mummaer Türkyılmaz Sait Aksoy ve Suat Yiğit'ten oluşuyor.

Yine FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden Ahmet Kurucan, Hamdi Akın İpek, Hamdullah Öztürk, İsmail Büykçelebi, Mustafa Özcan , Ahmet Kara ve Mehmet Ali Büyükçelebi firari durumda.

FETÖ'cü yapılanmaların üst düzey yöneticileri Hasan Palaz, Mustafa Günay, Mustafa Talat Katırcıoğlu ve İsmail Cingöz de hemen her yerde aranıyor.

Önder Aytaç ve Şerif Ali Tekalan FETÖ'nün akademisyen firarileri olurken, Zekeriya Öz, Celal Kara, Fikret Seçen, Mehmet Berk, Mehmet Yüzgeç, Muammer Akkaş, Şadan Sakınan da FETÖ'cü firari eski savcılardan.

FETÖ'nün askeri firariler arasındaysa 6 general ve amiralin de arasında olduğu toplam 458 kişi var. Bu listenin en başında da Ali Suat Aktürk, Ali Kalyoncu, Mustafa Uğurlu Mehmet Nail Yiğit, Mehmet Zeki Kıralp, Tevfik Gök ve Yunanistan'a firar eden Süleyman Özkaynakçı, Uğur Uçan, Bilal Kurugül, Genecay Büyük, Abdullah Yetik, Feridun Çoban ve Mesut Fırat yer alıyor.

fetö