Batılı ülkelerin "açılımı sürdürün" baskısının ardından CHP devreye girdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP heyetinin önceki gün yaptığı görüşmesi PKK çevrelerinde "açılımı" adına yeni fırsat olarak değerlendirildi. Görüşmenin hemen ardından HDP, Öcalan ile müzakereleri yürüten Kamu Güvenli Müsteşarı ile bir araya geldi. Öcalan'ın notları alan Demirtaş ise apar topar Brüksel'e uçarak PKK yöneticileri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal ile görüştü. PKK yöneticileri Demirtaş'a “Öcalan ile görüşülmeli, Aksi taktirde silahları susmaz" mesajını verdi.

Batılı ülkelerin "açılımı sürdürün" baskısının ardından CHP devreye girdi

Amerika ve Batı’nın son günlerde artırdığı "PKK açılımı sürsün" baskısının ardından önce CHP harekete geçti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ile ile buluştu. Ardından Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu HDP milletvekilleri İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder ile görüştü. Bu temastan sonra Demirtaş apar topar Brüksel'e, PKK yöneticileri ve Avrupa Birliği yetkilileriyle görüşme yapmaya gitti.

Kamu Düzeni Müsteşarlığı 4 Ağustos'ta da İmralı'da Öcalan ile görüşmüştü. Kamu Düzeni Müsteşarlığı ile HDP'liler Demirtaş'ın açılım devam etmesi için girişimlerde bulunmasına karar verdi. Görevi alan Selahattin Demirtaş da acil koduyla Brüksel'in yolunu tuttu... PKK ve KCK yöneticileri Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar’la buluştu...

PKK’lı Kartal ve Aydar Demitaş’a “önce Öcalan ile görüşülmeli, aksi taktirde silahları susturmayız” dedi. Dolmabahçe mutabakatına bağlı olduklarını belirten KCK yöneticileri devletin Öcalan'a Mandela pozisyonunu vermesi gerektiğini söyledi. PKK yöneticileri Öcalan'ın şartları değiştirilmeden hiçbir karar almayacaklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr