Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili "Son derece dikkatli ve titiz bir operasyon sürdürdük. Özellikle, şehirler yıkılmasın ve siviller zarar görmesin dedik. O nedenle de operasyon esasen planladığımızdan biraz daha uzun sürdü. Hal bu iken ve Afrin şehir merkezinde ve etrafında siviller bu operasyondan ve Türk askerinin orada olmasından çok mutluyken niye rahatsızlık duyuyorlar, sadece ABD değil, bazı ülkeler" dedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Afrin'de yağmalama veya insanlık dışı muamele konusunda hassas olduklarını, bunlara müsaade etmeyeceklerini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU, POMPEO İLE GÖRÜŞECEK

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı'na atanan Mike Pompeo ile ABD Kongresi'ndeki onay sürecinden sonra görüşeceğini söyledi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ, ABD'Yİ TEHDİT EDİYOR"

Terör örgütünün ABD'yi tehdit ettiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Son derece dikkatli ve titiz bir operasyon sürdürdük. Özellikle, şehirler yıkılmasın ve siviller zarar görmesin dedik. O nedenle de operasyon esasen planladığımızdan biraz daha uzun sürdü. Hal bu iken ve Afrin şehir merkezinde ve etrafında siviller bu operasyondan ve Türk askerinin orada olmasından çok mutluyken niye rahatsızlık duyuyorlar, sadece ABD değil, bazı ülkeler." şeklinde konuştu.

ulusal.com.tr

abd Mevlüt Çavuşoğlu pompeo