Necip Hablemitoğlu suikastinde gerçek ortaya çıktı: "Bu cinayet FETÖ tarafından işlenmiştir"

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin, “Bu cinayet FETÖ terör örgütü tarafından işlenmiştir" dedi. Dosyada yeterli delil ve HTS kayıtları olduğunu da aktardı. Kocaman'ın açıklamasını Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın’da Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Barkın, cinayet şüphelilerine ilişkin bilgi verdi.

Necip Hablemitoğlu suikastinde gerçek ortaya çıktı: "Bu cinayet FETÖ tarafından işlenmiştir"

Başsavcı bu sözlerle Hablemitoğlu suikastının faillerine dikkat çekti.

Akademisyen-Yazar Necip Hablemitoğlu 18 Aralık 2002 tarihinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Ölümünden kısa süre önce Köstebek adlı bir kitabıyla FETÖ yapılanmasını ortaya koyan Hablemitoğlu, adeta örgütün hedefi haline gelmişti.

FETÖ'nün karanlık tarihinin anlatıldığı, TRT Haber'de yayınlanan “Zehirli Salkım” belgeselinin üçüncü bölümünde de Necip Hablemitoğlu suikastı ele alındı. Belgeselde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın suikasta ilişkin görüşlerine de yer verildi.

Belgeselde, Kocaman'ın, "Bizim açımızdan bu cinayet FETÖ terör örgütü tarafından işlenmiştir. Yeterli delil vardır. Fakat dosyada gizlilik kararı olduğu için ve henüz tamamlanmadığı için daha fazla ayrıntıya girmemin doğru olmadığını düşünüyorum" sözleri yer aldı.

Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın da konuya ilişkin Ulusal Kanal’a konuştu. Barkın, suikastının birden fazla noktasında FETÖ'nün yer aldığını belirtti.

Barkın, cinayetin şüphelilerinden olduğu değerlendiren ve Ukrayna’da yakalanan eski Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır ile ilgili duruma ilişkin de konuştu. Türkiye’nin dosyaya sahip çıkmasıyla sürecin hızlandığını kaydetti.

ulusal.com.tr

fetö Necip Hablemitoğlu