Fenerbahçe'ye şike kumpasını kuran polis şefi Fenerbahçe kongre üyesi çıktı!

Fenerbahçe'ye şike kumpasını kuran polis şefinin Fenerbahçe kongre üyesi olduğu ortaya çıktı. Polis şefi, hem de Başkan Aziz Yıldırım'ın kontenjanından üye yapıldı. Buna ilişkin belge, Gazeteci Aytunç Erkin'in yazdığı “Sarı Lacivert Öfkeli Adam: Aziz Yıldırım” başlıklı kitapta yer aldı.

Fenerbahçe'ye şike kumpasını kuran polis şefi Fenerbahçe kongre üyesi çıktı!

Başkanın kontenjanından kongre üyeliğine seçildi, Fenerbahçe'ye kurulan kumpasta başrolü oynadı. Sözü edilen kişi, Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu!

Bir süre önce polislikten ihraç edilen Ekizoğlu'nun Fenerbahçe kongre üyesi olduğu ortaya çıktı.

Şike kumpasıyla ilgili tartışma yaratacak bilgi, Gazeteci Aytunç Erkin’in kaleme aldığı “Sarı Lacivert Öfkeli Adam: Aziz Yıldırım” adlı kitapta yer aldı.

"Şike’nin şemalarını da İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri hazırlamıştı. KOM’un başında o şubeden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu vardı. Ekizoğlu Fenerbahçe taraftarıydı. Aziz Yıldırım’ın kontenjanından kongre üyesi yapılmıştı. Şimdi Ekizoğlu, FB başkanını hapse tıkmaya hazırlanıyordu. Aziz Yıldırım’ın gözaltına alındığı sırada çekilen fotoğraflarını basına sızdıran da oydu"

Ekizoğlu, Aralık ayında tahşiyecilere kumpas soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve savcılık sorgusu ardından serbest bırakılmıştı.

Kitapta operasyonu Ekizoğlu ile birlikte yapan ikinci bir isim de belirtildi. İkinci isim, İstanbul’da yasa dışı dinleme suçundan tutuklanan Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç. Ardıç şimdi Aziz Yıldırım’ın bir süre hapis kaldığı Silivri Cezaevi’nde yatıyor.

Erkin’in kitabında önemli bir bilgi daha yer alıyor. Bilgiye göre, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kumpastan çok önce İBDA-C Terör Örgütü Kapsamında dinlendi ve takip edildi. Bu bilgi de kumpasın çok önceden hazırladığını ortaya koydu.

ulusalkanal.com.tr