Öğrencisini sırtında taşıyan öğretmen

Sakarya'da beden öğretmeni olarak görev yapan Yahya Celep, yürümekte zorluk çeken öğrencisini sırtına alıp, etkinliklere katıldı. Sosyal medyada yayılan fotoğraf binlerce övgü aldı.

Öğrencisini sırtında taşıyan öğretmen

Yıkılmış duvarları onarıyor, sıraları tamir ediyor, öğrenciler üşümesin diye odun kırıp soba yakıyor.

Beden Eğitimi Öğretmeni Yahya Celep, Sakaray'nın Karasu ilçesindeki Limandere Ortaokulu'nda görev yapıyor. Öğrencilerinin sadece öğretmeni değil, kimi zaman ağabeyi kimi zaman arkadaşı oluyor.

Celep, bu fotoğraf karesiyle gündeme geldi. Yürümekte zorlanan öğrencisini aktivitelerden geri kalmaması için sırtına alıyor, onunla birlikte etkinliklere katılıyor.

"Sene başından beri bu öğrencimizle birebir ilgilenmelerine hep şahit olduk. Basketbol oynarken sırtına aldığını, voleybol oynarken onu sırtına aldığını, diğer arkadaşlarıyla yaptıkları hiç bir etkinlikten alıkoymuyor kendisi. O yüzden kendisine de minnettarız. Çalışkan, fedakar, gayretli bir arkadaşımız."

Yürümekte güçlük çeken ve ameliyat olacak 5. sınıftaki kız öğrenci ile öğretmeninin bu anları sosyal medyada yayıldı. Fedakar öğretmen binlerce övgü aldı.

"Tüm öğretmenlerimiz birer Yahya Celep'tir. Öğretmenlerimiz kendi çevresine ışık vererek kendileri tükenirken, çevresini aydınlatan kişilerdir."

Meslektaşları Yahya öğretmenle gurur duyuyor.

"Bu öğretmenlik mesleğinin içersinde olan bir olay. Tüm meslektaşlarımızın gayretli ve özverili olduklarını ben düşünüyorum. Sadece bu bir örneğiydi. Bunun gibi binlerce bence Türkiye'mizde Yahya Celep gibi öğretmenlerimiz bulunmaktadır."

ulusalkanal.com.tr

sakarya