Esad'dan Halep açıklaması

Halep'te Perşembe günü için 8 saatlik ateşkes ilan eden Rusya ve Suriye güçleri, terörle mücadele kapsamında yaptıkları hava operasyonlarını durduklarını açıkladı. Buna rağmen Amerika öncülüğündeki koalisyon güçleri Halep'e hava operasyonu düzenledi. Belçika F-16'larının düzenlediği saldırıda en az 6 sivil hayatını kaybetti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Amerika'dan kınama beklediklerini açıkladı.

Esad'dan Halep açıklaması

Rusya'nın Halep'teki ateşkes girişimleri Amerika önclüğündeki koalisyon güçleri tarafından sürekli engellenmeye çalışılıyor.

Moskova ile Şam yönetiminin ilan ettiği 8 saatlik ateşkes perşembe günü uygulanacak. Bu bağlamda Rusya ve Suriye hava kuvvetleri Halep'teki bombardımanları durdurduklarını açıkladı. Bu hamleye Amerika öncülüğündeki koalisyon güçleri anında yanıt verdi.

Belçika savaş uçakları Halep'in Hassadjek kasabasına bir hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 6 sivil hayatını kaybetti.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Amerika'dan tepki göstermesini ve sivil ölümlerini kanamasını bekliyoruz" dedi. Zaharova, saldırıya ilişkin kınama gelmemesi halinde Batı'nın Suriye'deki silahlı grupları desteklediklerine dair hiçbir şüphelerinin kalmayacağını belirtti.

Belçika Savunma Bakanı Steven Vandeput ise saldırı düzenlemediklerini açıkladı.

ESAD'DAN HALEP AÇIKLAMASI

Öte yandan İsviçre'nin SRF televizyonuna röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, halkı koruyabilmek için teröristleri Halep'ten çıkarmak zorunda olduklarını vurguladı. Esad, "Anayasanın bize verdiği görev halkı korumak ve o teröristleri Halep'ten çıkarmak. Zira sivilleri koruyabileceğimiz yer burası" dedi.

ulusalkanal.com.tr

suriye esad Halep